Times of Suriname

Barcelona dacht aan oude bekende

-

VOETBAL - Pedro dacht afgelopen zomer aan een terugkeer naar Barcelona en sprak zelfs met zijn oude club. Tot een transfer kwam het niet, om meerdere redenen. De Spaanse internatio­nal begon zelf te twijfelen, terwijl hij voor de club ook nog eens een heel dure optie zou zijn. De 29-jarige aanvaller stond anderhalf jaar geleden in de belangstel­ling van Manchester United. Maar het werd niet Old Trafford voor Pedro, maar Stamford Bridge. Na een moeizaam eerste seizoen bij Chelsea lijkt Pedro zijn draai dit seizoen onder manager Antonio Conte gevonden te hebben. Afgelopen zondag maakte hij zijn eerste doelpunt van het seizoen in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen the Red Devils. Het had heel anders kunnen lopen. “Ik heb gesproken met Barcelona-voorzitter Josep Mario Bartomeu”, zegt Pedro in gesprek met RAC-1. “Maar misschien is het verhaal groter gemaakt dan eigenlijk de bedoeling was, kijkend naar de speculatie­s.”

In de zoektocht naar een vierde aanvaller achter Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar dacht Barcelona aan Pedro. Laatstgeno­emde zou echter een dure optie blijken, terwijl Pedro zelf begon te twijfelen. De eerder geleverde prestaties bij Barcelona zou hij moeilijk kunnen evenaren. “Het is niet makkelijk om ergens terug te keren, je bewaart altijd herinnerin­gen aan een andere tijd bij je club.” De gewenste aanvaller werd uiteindeli­jk Paco Alcácer, voor wie de Spaanse grootmacht uiteindeli­jk dertig miljoen euro betaalde. (VZ)

 ??  ?? Pedro (m), die nu uitkomt voor Chelsea, dacht in de afgelopen transferpe­riode aan een terugkeer naar Barcelona, maar tot een transfer kwam het niet. (Foto: Voetbalzon­e)
Pedro (m), die nu uitkomt voor Chelsea, dacht in de afgelopen transferpe­riode aan een terugkeer naar Barcelona, maar tot een transfer kwam het niet. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname