Times of Suriname

Mourinhio zag het niet zitten in De Bruyne

-

VOETBAL - Kevin De Bruyne trok vorig jaar voor 74 miljoen euro naar Manchester City en werd zo de duurste aankoop uit de geschieden­is van the Citizens. De Belgische spelmaker was echter geen onbekende in de Premier League, aangezien hij eerst twee jaar onder contract stond bij Chelsea. José Mourinho zag het toen echter niet in hem zitten, waarna hij voor een transfer naar VfL Wolfsburg koos.

De Bruyne blikt nu terug op zijn tijd in Londen: “Ik heb geen problemen met José. Ik kon eerder niets zeggen, omdat ik niet speelde. Als hij iets zegt in de pers, gaan mensen dat geloven. Op dat moment was dat het enige waar ze naar hoefden te luisteren, het enige bewijs dat er was. Maar ik denk niet dat ik ben zoals hij zei (Mourinho zei toen dat De Bruyne niet in staat was om te vechten voor een plaats bij het eerste, red.). Ik wilde altijd spelen. Ik heb honderden wedstrijde­n gespeeld en ik ben pas 25. Dus ik denk dat ik redelijk goed geantwoord heb.”

“Op een bepaalde manier was het een positieve ervaring. Het is mijn enige ervaring met niet spelen, dus het gaf me een ander perspectie­f. Ik heb veel over mezelf geleerd en ik ben blij met mijn beslissing om door te gaan. Ik denk dat Chelsea er anders over dacht dan ik deed. Ik was jong, maar ook ervaren. Wat mij betreft, was ik klaar om te spelen.” “Ik heb gelezen dat ze mij te jong vonden bij Chelsea, maar volgens mij ben je nooit te jong. Als je er klaar voor bent, ben je er klaar voor. Eden Hazard was volgens mij even oud als ik toen was en hij speelde wel, dus het is raar om dan te zeggen dat die jongen te jong is en dat die andere jongen wel oud genoeg is om te spelen. Het is gewoon een andere manier om te zeggen dat iemand niet goed genoeg is”, vertelt hij aan de Daily Mail. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname