Times of Suriname

MSN viert tweejarig jubileum

-

VOETBAL - Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar (MSN) vierden gisteren hun tweejarig jubileum bij Barcelona.

De triarchie heeft zich in de afgelopen twee jaar weten te ontwikkele­n tot een uitermate productiev­e combinatie. In haar eerste wedstrijd samen verloor ze van Real Madrid in El Clasico met 3-1, ondanks dat Neymar de score openende.

Sinds die bewuste wedstrijd, scoorde Barcelona 367 doelpunten, waarbij 264 op rekening kwamen van Lionel Messi, Neymar of Luis Suárez. Het trio scoorde in 16 wedstrijde­n; allemaal goed voor 72 goals.

Barça won 81,3 procent van de confrontat­ies waarin MSN aan de aftrap verscheen. In de Champions Leagueweds­trijden waren zij goed voor 83,3% van alle doelpunten van de Catalaanse club; 50 van de in totaal 60 treffers. Alleen Real Madrid (296) en Paris Saint-Germain (270) hebben meer doelpunten gescoord dan MSN (264) in alle competitie­s samen, van de 5 topteams in Europese competitie­s sinds 25 oktober 2014. Van het drietal, heeft Messi de meeste goals gescoord (104), terwijl Suárez en Neymar respectiev­elijk 94 en 66 doelpunten maakten. Suárez heeft de meeste assists op zijn naam (48), met in zijn kielzog Messi (47), terwijl Neymar wat achterblij­ft (34).

Wanneer alle doelpunten van MSN worden ontleed, dan zien we dat ze 229 goals scoorden in La Liga, 61 in de Copa del Rey en 60 in de Champions League. Tot slot maakten ze zes treffers in de Spaanse Supercup, zes op het WK voor clubteams en drie in de Europese Super Cup.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname