Times of Suriname

Grote antiterreu­ractie in Duitsland

-

DUITSLAND - Er is op dit moment een grote antiterreu­ractie aan de gang in Duitsland. Dertien woningen, verspreid over vijf deelstaten, zijn onderzocht. Bij een huiszoekin­g in Thüringen zou een wit poeder aangetroff­en zijn. Dat melden Duitse media. De acties zouden gericht zijn tegen vermoedeli­jke moslimterr­oristen.

In totaal zijn sedert gistermorg­en op dertien plaatsen antiterreu­racties aan de gang in Duitsland. De speciale eenheden van de Duitse politie hebben twaalf appartemen­ten en een gedeelde accomodati­e in Thüringen, Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Sachsen en Beieren doorzocht. Bij de acties worden ook explosieve­nhonden ingezet.

Volgens de Duitse radiozende­r MDR werd er bij één van de invallen in Thüringen een wit poeder aangetroff­en. Ook zou er volgens de zender al minstens één iemand opgepakt zijn. De acties kaderen in het onderzoek naar een 28-jarige Russische Tsjetsjeen. Hij zou zich bij Islamitisc­he Staat in Syrië hebben willen aansluiten en zou van plan geweest zijn een aanslag in Duitsland te plegen. Of het ook deze verdachte is die is opgepakt, is voorlopig onduidelij­k. In dat onderzoek zijn vervolgens tien mannen en drie vrouwen opgedoken die verdacht worden van het financiere­n van terrorisme, net als de 28-jarige.

Het gaat eveneens om Russische Tsjetsjene­n tussen 21 en 31 jaar oud, uit Thüringen, Hamburg en Dortmund. Alle verdachten zijn asielzoeke­rs wier verblijfss­tatus nog niet definitief is bevestigd. De politie zou de eerste resultaten van de huiszoekin­gen bekendmake­n, stond nog in het persberich­t. Bij de operatie zijn ook speciale politie-eenheden ingezet.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname