Times of Suriname

DOE neemt politieke toppers regering mee in evaluatie

-

PARAMARIBO - Bij de interne evaluatie waarmee binnenkort een aanvang wordt gemaakt binnen de partij voor Democratie en Ontwikkeli­ng in Eenheid (DOE) zal ook de positie van partijtopp­ers binnen de regering onder een vergrootgl­as gelegd worden. DOE draagt sinds juli geen regeervera­ntwoordeli­jkheid meer, maar enkele partijlede­n zijn nog op sleutelpos­ten, die via deelname in de coalitie, na de verkiezing­en van vorig jaar ingevuld werden.

In het oog springen direct minister Regilio Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n en Dave Abeleven, directeur op dat departemen­t die nog altijd volwaardig lid zijn van DOE. Dodson had zijn ministersc­hap ter beschikkin­g gesteld van de president, maar ging in op het verzoek van het staatshoof­d om aan te blijven. Voor DOE was het vanzelfspr­ekend dat Dodson de eer aan zichzelf zou houden nu de partij deel uitmaakt van de oppositie. Deze en andere gerelateer­de vraagstukk­en worden meegenomen in de aankomende evaluatie. “DOE heeft geen positie in de regering, laat het duidelijk zijn”, zegt partijvoor­zitter Carl Breeveld.

Dat Dodson toch nog minister is en partijtopp­er, is volgens Breeveld een zaak die intern aan de orde zal komen. “Daar kan ik nu geen woord over zeggen. Dat zijn zaken die intern moeten worden afgerond. Dat zijn zaken die in de evaluatie horen en meegenomen worden in dat proces waar we nu mee bezig zijn.” BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname