Times of Suriname

Suriname als regionale hub ICT-expansie Bangladesh in studie

-

PARAMARIBO - Bangladesh ziet in Suriname een hub om haar informatie­technologi­e op het westelijk halfrond te verkopen. Het gaat onder andere om administra­tieverwerk­ing en callcenter­s. Vanwege het tijdzoneve­rschil kan Suriname volgens minister Andoyo Rusland daar goed op inspelen. Hij heeft een ICT-conferenti­e in Bangladesh bijgewoond waar hij gesprekken met de sector heeft gevoerd om de mogelijkhe­den voor een samenwerki­ng uit te diepen. De technische teams van beide landen gaan nu aan de slag om alles in kaart te brengen.

ICT in Bangladesh is momenteel in de lift. In de komende vijf jaar wil de regering de export uit deze sector uitbouwen tot USD 5 miljard per jaar. Komend jaar heeft het land een tweede onderzeese kabel, terwijl het zijn eerste communicat­iesatellie­t zal lanceren. Er worden wereldwijd­e partnersch­appen aangegaan en op het westelijk halfrond ziet het land Suriname volgens minister Rusland als een strategisc­he partner.

“Suriname is het enige land op het westelijk halfrond dat uitgenodig­d is. Dat zegt toch wat. We kijken naar de expertise daar en de mogelijkhe­den voor samenwerki­ng”, zegt de bewindsman. Veel kan de minister nog niet zeggen over welke kant de samenwerki­ng op kan gaan. “De technische mensen zijn nu bezig dat uit te werken.” Zijn bezoek aan Bangladesh moet gezien worden in het kader van de stappen die de regering zet om buitenland­se investeerd­ers aan te trekken. “De president heeft gezegd dat landbouw, toerisme en de dienstense­ctor ontwikkeld moeten worden om de economie te diversifië­ren en daarmee zijn wij bezig.” BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname