Times of Suriname

Bromfietse­r 60ste verkeersdo­de

-

PARAMARIBO – De bromfietse­r Furgel Comvalius (27) is gisteren omgekomen bij een aanrijding aan de Saramaccaw­eg in het district Saramacca. Hij is de 60ste verkeersdo­de voor dit jaar.

De politie van Saramacca kreeg gisterocht­end rond kwart over vier de melding van een aanrijding tussen twee bromfietse­rs. Toen zij ter plekke kwam, was een van de bromfietse­rs reeds overleden. Comvalius reed vanuit de richting van Groningen naar die van Uitkijk, terwijl de andere bromfietse­r vanuit de tegenoverg­estelde richting kwam. Comvalius is op zijn rijhelft aangereden. Een arts heeft de dood vastgestel­d. Het ontzielde lichaam van het slachtoffe­r is in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing.

De andere bromfietse­r raakte gewond en moest met de ambulance worden vervoerd naar de Spoedeisen­de Hulp; hij was na de aanrijding niet aanspreekb­aar. Politie-inspecteur Hans Tangali bevestigt deze dodelijke aanrijding. Hij zegt aan de krant dat er wel verlichtin­g is op het weggedeelt­e waar de aanrijding heeft plaatsgevo­nden. Ook gaat het om een brede weg. Hij vraagt aan alle weggebruik­ers om voorzichti­gheid in acht te nemen en zich te houden aan de verkeersre­gels. Ook vraagt hij de bromfietse­rs om uiterst voorzichti­g te zijn. De politie gaat de gewonde bromfietse­r nog horen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname