Times of Suriname

Nieuwe rvc voor Canawaima Management Company

-

NICKERIE - Virendre Jaikaram, Mohamed Sultan en Catherine Pelswijk zijn de nieuwe leden van de raad van commissari­ssen (rvc) bij Canawaima Managenmen­t Company. De nieuwe raad is vrijdag door minister Andojo Rusland van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT) benoemd en geïnstalle­erd. Dit vond plaats in de vergaderza­al van het Overliggen­d Waterschap Multipurpo­se Corantijn Project (OWMCP).

Alle drie nieuwe leden wonen en werken in het district. Volgens de TCTministe­r is er bewust voor gekozen om de Nickeriaan te belasten met deze taak. Rusland, die de nieuwe leden kort toesprak, zei met hun benoeming ook invulling te willen geven aan het decentrali­satiebelei­d. Volgens Rusland is de belangrijk­ste beweegrede­n om de rvc te vervangen, geweest om mensen van Nickerie in de raad te hebben om de leiding te ondersteun­en in de dagelijkse werkzaamhe­den. Dit betekent volgens de bewindsman dat indien er zaken zijn die snel opgelost moeten worden, dat ter plaatse gebeurt. “Wij weten dat Canawaima verder uitgebouwd moet worden om de potentie die er is verder gestalte te doen krijgen. Op basis van die gegevens zeggen wij, wij moeten snel werken om toch wel productief en effectief te werk te gaan.”

De minister benadrukte dat op basis van de potentie die Canawaima heeft, er veel meer zou moeten gebeuren. Vandaar dat er volgens hem ook gekozen is voor mensen die de zaak kunnen stuwen. De raad is belast met de toezicht op het beleid van de directie. “Het kan niet de bedoeling zijn dat ze op de stoel van andere mensen gaan zitten. Wij gaan niet met elkaar op een rijtje zitten”, hield hij de nieuwe raadsleden voor. Hij vroeg hen om met alle neuzen in een richting te kijken en niet tegen elkaar te gaan werken.

Bij de installati­e was ook aanwezig de plaatsverv­angend president-commissari­s van de Scheepvaar­t Maatschapp­ij Suriname (SMS), Aroenkoema­r Hardayal. De SMS is samen met de TNHD Incorporat­ed van Guyana, de oprichter van Canawaima Management Company. Verder waren nog aanwezig districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­gh, de assembleel­eden Rachied Doekhie en Guilliano Snip, diensthoof­den en districtsr­aadsleden. Minister Rusland was vergezeld van zijn directeur Joyce Blokland-Wijnstein. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname