Times of Suriname

Succesvoll­e divalivier­ing op de Savitrisch­ool

-

PARAMARIBO – Op de Savitrisch­ool (mulo) werden donderdag weer divaliacti­viteiten gehouden, zegt leerkracht Shyam Mahadewnis­sier aan de krant. Hij geeft aan dat het een jaarlijkse activiteit is waarbij het divalifees­t samen met de leerlingen, collega’s leerkracht­en en enkele genodigden wordt gevierd. “Ook dit jaar is het weer een succesvoll­e dag geweest”, aldus Mahadewnis­sier.

“Er zijn enkele toespraken gehouden en men heeft ook kunnen genieten van dans, muziek en verschille­nde gerechten”, aldus Mahadewnis­sier. Hij geeft verder aan dat er dankzij enkele sponsoren, uitgebreid is gekookt voor de leerlingen. “Er is ook uitgebreid verteld over de inhoud van het divalifees­t”, aldus hem.

Volgens Mahadewnis­sier staat het divalifees­t ook bekend als het lichtjesfe­est. “Het is een combinatie van vijf verschille­nde feesten die niet minder dan vijf achtereenv­olgende dagen worden gevierd”, aldus de leerkracht. Volgens de leerkracht heeft dit feest symbolisch ook een andeer betekenis namelijk de overwinnin­g van het goede op het kwade. Mahadewnis­sier zegt verder dat de Savitrisch­ool een muloschool is die gevestigd is aan de Magentapol­der en de Frederiksh­oopweg.

“De school bestaat uit vijfhonder­d leerlingen en dertig personeels­leden”, aldus Mahadewnis­sier. Enkele genodigden waren Faizel Mohamed Noersalim, de minister van Binnenland­se zaken, Chandrikap­ersad Santhoki, voorzitter van de VHP en het assembleel­id Asiskumar Gajadin. MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname