Times of Suriname

Pechtold sluit partijcong­res af

-

AMSTERDAM - Niet alles waarvoor D66 is opgericht, heeft de partij waargemaak­t. Dat erkende D66-leider Pechtold bij afsluiting van het tweedaags partijcong­res, waarbij D66 ook zijn 50-jarig bestaan vierde.

“Wat onze oprichters voor ogen stond, de grote doorbraak bij de vernieuwin­g van onze democratie, nee, die is er niet”, zo sprak Pechtold de zaal toe. Hij wijt dat aan het gebrek aan draagvlak bij de kiezers en aan de positie van de oudere, gevestigde partijen “die hun eigen macht niet ten gunste van mensen willen afstaan”. Ook ziet de D66-voorman dat mensen, net als vijftig jaar terug, nog steeds ‘ongerust’ en ‘teleurgest­eld’ zijn in de overheid en in de politiek. Omdat de ‘Nederlands­e belofte’ volgens hem onder druk staat: “Dat als je hart werkt, je kansen pakt, je vanzelf wel een treetje hoger komt. Een vaste baan krijgt. Een koophuis. Een aardig pensioen. En je kinderen het straks beter hebben dan jij.” Pechtold constateer­t dat ‘populisten’ zoals de “politieke oplichter” Wilders (PVV) daarop in spelen. “Maar ik ben ervan overtuigd dat wij die mensen, doodgewone Nederlande­rs, die middenklas­se, méér te bieden hebben met onze plannen”, zo sprak hij.

“Ik laat graag zien dat er een alternatie­f is voor het platte, pleur-op-populisme.” Wat de Democraat betreft neemt hij na de verkiezing­en het stokje over van premier Rutte (VVD). (De Telegraaf/foto: persgroep.net)

 ??  ?? Van links naar rechts: Kajsa Ollongren (wethouder Amsterdam), Alexander Pechtold (D66), Gerrit Jan Wolffenspe­rger en Jan Terlouw tijdens het congres van D66.
Van links naar rechts: Kajsa Ollongren (wethouder Amsterdam), Alexander Pechtold (D66), Gerrit Jan Wolffenspe­rger en Jan Terlouw tijdens het congres van D66.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname