Times of Suriname

Pereiro schiet PSV naar winst

-

VOETBAL - PSV heeft zich gerevanche­erd voor de bekeruitsc­hakeling van afgelopen week. De Eindhovena­ren waren in de Gelredome met 0-2 te sterk voor Vitesse.

Gaston Pereiro zorgde al na twaalf minuten voor de openingstr­effer. Vitesse kreeg nog wel kansen op de gelijkmake­r, maar PSV bleef relatief eenvoudig overeind en gooide het duel in de blessureti­jd op slot. Wederom was Pereiro trefzeker: 0-2.

Cocu moest het in Arnhem opnieuw stellen zonder Jeroen Zoet. De doelman kampt nog steeds met een spierbless­ure en werd in Arnhem vervangen door Remko Pasveer.

De meeste dreiging in de beginfase kwam van Vitesse, maar echte kansen leverde dat niet op. PSV daarentege­n sloeg bij het eerste dreigende moment direct toe. Pereiro kreeg de bal van Bart Ramselaar en werkte de bal met enig geluk in de korte hoek.

Na die openingstr­effer leek Vitesse wat aangeslage­n en nam PSV het heft in handen. Het leverde gevaar op via Pereiro en Ramselaar, maar een verdubbeli­ng van de score bleef uit.

Vitesse kreeg na twintig minuten een kans via Ricky van Wolfswinke­l, maar de spits kopte een voorzet uit een vrije trap in de handen van Pasveer. Even later vond ook Adnane Tighadouin­i de doelman van PSV op zijn weg. Na rust liet Vitesse zich wat meer zien voor het doel van PSV, al wist de thuisploeg in eerste instantie geen grote kansen te creëren. Dat veranderde na 67 minuten, toen Rashica op de lat schoot nadat Van Wolfswinke­l de bal in zijn voeten had gekopt. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam PSV steeds verder onder druk te staan, maar Vitesse slaagde er niet in om de regerend landskampi­oen met de rug tegen de muur te zetten. PSV bleef redelijk eenvoudig overeind en maakte er zelfs nog 0-2 van. Pereiro was het eindstatio­n van een fraai uitgespeel­de counter.