Times of Suriname

Arsenal witn ruim bij Sunderland

- Alexis Sánchez van Arsenal probeert door middel van een kopbal het doel te vinden. (Foto: Voetbalzon­e)

VOETBAL - Arsenal staat in ieder geval voor even alleen bovenaan in de Premier League. The Gunners rekenden zaterdagmi­ddag mede dankzij invaller Olivier Giroud af met hekkenslui­ter Sunderland: 1-4.

De bezoekers waren in de eerste helft heer en meester. De openingstr­effer van Alexis Sánchez kwam niet als een verrassing. De aanvaller positionee­rde zich slim en kopte een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlai­n hard raak. Arsenal kreeg daarna nog kansen, maar ging met de nipte voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Arsenal-doelman Petr Cech haalde Duncan Watmore naar de grond in het zestienmet­ergebied en scheidsrec­hter Martin Atkinson wees naar de stip. Jermain Defoe schoot raak. Vijf minuten later bracht manager Arsène Wenger Giroud in de ploeg voor Alex Iwobi. De Fransman bleek goud waard met twee doelpunten uit zijn eerste twee balcontact­en.

Fris in het veld tikte de spits een voorzet van Kieran Gibbs in het doel en even later kopte hij raak uit een hoekschop van Mesut Özil. Voor Giroud waren het pas zijn eerste twee competitie­treffers van dit seizoen. De spits maakte nog weinig minuten door een blessure aan zijn teen. Sánchez bepaalde de eindstand op 1-4 toen hij in een klutssitua­tie scoorde na een pass van Aaron Ramsey. De middenveld­er maakte zijn rentree als invaller nadat hij uitgeschak­eld was met een dijbeenble­ssure.

Arsenal heeft nu 23 punten en blijft in de top van de competitie, terwijl Sunderland onderaan staat met slechts twee punten. (VZ)