Times of Suriname

Higuaín schiet Juve langs Napoli

-

VOETBAL - De Italiaanse kraker tussen Juventus en Napoli stond in het teken van Gonzalo Higuaín en dat had natuurlijk alles te maken met de veelbespro­ken transfer van de spits. Higuaín stapte in de zomer voor negentig miljoen euro over van Napoli naar Juventus, waardoor hij persona non grata werd in het voetbalgek­ke Zuid-Italië. Het eerste weerzien met Napoli vond zaterdag echter plaats in Turijn en Higuaín was de matchwinne­r: 2-1.

Een hoofdrol speelde de superspits uit Argentinië echter niet in de eerste helft. Hij had een handig balletje in huis op Mario Mandzukic en hij zag een inzet geblokkeer­d worden door Vlad Chiriches, maar dat was het dan ook wel voor de aanvaller. Veel grote kansen vielen er niet te noteren in het eerste bedrijf, al kwam José María Callejón wel tot scoren. De aanvaller van Napoli deed dat echter in buitenspel­positie.

Even na rust kwam de wedstrijd, die net voor de pauze al wat grimmiger werd, tot ontbrandin­g. Leonardo Bonucci nam de bal op zijn slof voor de 1-0 voor Juventus, dat niet lang kon genieten van de voorsprong. Na een heerlijk balletje van Lorenzo Insigne kon Callejón afronden voor de 1-1.

Twintig minuten voor tijd kwam het moment van Higuaín. De in Napels van zijn sokkel gevallen held hamerde raak met links en weigerde te juichen. Die klap kwam Napoli niet meer te boven, waardoor de blauwhemde­n een uitgelezen mogelijkhe­id om de absolute titelfavor­iet op de ranglijst onder druk te zetten, lieten liggen. (VZ)