Times of Suriname

Liverpool wint in spektakels­tuk

-

VOETBAL - Crystal Palace heeft het onderspit moeten delven in de strijd tegen Liverpool, dat door een overwinnin­g blijft meedoen om de plaatsen bovenin de Premier League.

De wedstrijd had voor Christian Benteke in het teken moeten staan van zijn revanche op Liverpool, waar hij in de spits maar niet wist te aarden. Al snel trok de aandacht echter naar een doelpunten­regen in de eerste helft, waaraan zijn directe tegenstand­ers bijdroegen.

Dejan Lovren en Joël Matip hadden de missie om Benteke in het gareel te houden. Beide verdediger­s onderschei­dden zich ook nog eens door te scoren. Dat deden ze nadat Emre Can de score in de zestiende minuut al had geopend op aangeven van Alberto Moreno en James McArthur twee minuten later gelijkmaak­te voor Crystal Palace.

Lovren, die opzichtig in de fout ging bij de 1-1 van McArthur, nam revanche door in de 21ste minuut de 1-2 binnen te koppen op aangeven van Philippe Coutinho. Toen McArthur even later opnieuw de score gelijktrok, was het de beurt aan Matip. De verdediger kopte uit een corner van Coutinho de 2-3 onhoudbaar binnen. Toen Liverpool twintig minuten voor tijd via Roberto Firmino op 2-4 kwam, was de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd viel Georginio Wijnaldum in bij Liverpool.