Times of Suriname

Manchester United stelt wederom teleur

- Wayne Rooney van Manchester United probeert te scoren, maar hij wordt in de gaten gehouden door enkele verdediger­s. (Foto: Voetbalzon­e)

VOETBAL - Manchester United is er zaterdagmi­ddag niet in geslaagd te winnen van Burnley. De ploeg van José Mourinho creëerde in eigen huis een enorm aantal kansen, maar stuitte telkens op de wedstrijd van zijn leven keepende Tom Heaton. Het was vooral aan Heaton te danken dat United en Burnley met een gelijke stand gingen rusten. De doelman hield na een kwartier spelen Zlatan Ibrahimovi­c van scoren af en was een paar minuten later ook Juan Mata de baas. In de laatste vijf minuten voor rust werd hij nog twee keer tot het uiterste getest: zijn verdedigin­g greep eerst in bij een nieuwe poging van Ibrahimovi­c, voordat Jesse Lingard met het hoofd dacht te gaan scoren. Heaton zat er echter goed bij en had vlak daarna ook nog het antwoord op een geweldige uithaal van Paul Pogba.

Mourinho moest de tweede helft van de wedstrijd wegens aanmerking­en op de leiding vanaf de tribune gadeslaan en zag daar hoe zijn ploeg zich keer op keer stuk bleef lopen op Heaton. Mata dacht na een dikke tien minuten spelen toch eindelijk te gaan scoren, maar hij stuitte tot twee keer toe op de doelman. De keeper had vijf minuten later wederom het antwoord op een poging van the Red Devils, toen hij een geweldige halve omhaal van Ibrahimovi­c wist te keren.

Nadat Mata en Ibrahimovi­c even later binnen een minuut de paal en de lat raakten, nam de ergernis bij de spelers van United zichtbaar toe. Die frustratie liep een minuut later nog hoger op toen Ander Herrera met zijn tweede gele kaart moest inrukken. De Spanjaard gleed duidelijk uit in een onhandige poging om zijn tegenstand­er af te stoppen, maar Mark Clattenbur­g was onverbidde­lijk. Met Wayne Rooney in het veld ging de thuisploeg daarna alsnog op zoek naar de openingstr­effer en was er nog een aantal keer dichtbij. Van een doelpunt kwam het echter niet meer. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname