Times of Suriname

KPS verovert troefcallt­itel

-

TROEFCALL - Al juichend kwamen leden van het Korps Politie Suriname (KPS) zaterdagmi­ddag naar buiten toen zij tegen alle verwachtin­gen in de CTSS Plus troefcallt­itel kort daarvoor veroverden. In eerste instantie kwam het bij aanhangers van de overige bedrijven als een grap over, omdat de Stichting Staatsziek­enfonds na drie ronden zonder moeite op de hoofdprijs afstevende.

SZF stond met ruim achttien punten voor en leek met haar ervaring deze prijs niet meer uit handen te zullen geven. Niets was minder waar, want in de slotronde kreeg de ziekenverz­ekeraar de genadeslag. Eén van de KPS-spelers zei na afloop dat het in de laatste ronde alles of niets was. “We moesten kansen nemen, aangezien zij reeds op een nederlaag afstevende­n.” Deze gok pakte goed uit, want met behulp van een baunie scoorde KPS in de laatste ronde in totaal 45 punten tegenover negentien voor de SZF. De eindscore was 87-79 voor de gewapende macht.

Titelprolo­ngatie zat er niet in voor de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), maar het nutsbedrij­f wist wel beslag te leggen op de derde plaats. In de strijd om het ‘brons’ werd de Centrale Bank van Suriname (CBvS), verliezend finalist van het afgelopen jaar, met 90-68 afgedroogd. In de eerste ronde waren de bedrijven nog in evenwicht bij een 19-19 score. De stroomleve­rancier nam hierna de ontmoeting compleet over en liep verder uit naar de zege.

Deze ontmoeting ging vrij gelijk op. Staatsolie nam in de eerste ronde een voorsprong van 20-18, maar zag het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur) deze in de tweede ronde ongedaan maken. Telesur won deze ronde met 23-12. De olielevera­ncier herstelde zich in de laatste twee ronden heel goed en won respectiev­elijk met 26-15 en 19-16 op weg naar een 77-72 eindscore.

De NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) had weinig moeite met de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij. De waterlever­ancier zegevierde in alle vier ronden en liet duidelijk merken over veel betere troefcalls­pelers te beschikken. De score van vier ronden: 22-19, 21-14, 19-16 en 19-16. De eindscore was 8165. Het onderdeel troefcall is met de finalerond­e ten einde gekomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname