Times of Suriname

CBvS en EBS in CTSS-plus basketbalf­inale

-

BASKETBAL - De finale van het CTSS-plus basketbalt­oernooi wordt een herhaling van de vorige editie. In de eindstrijd staan vrijdagavo­nd om negen uur de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) opnieuw tegenover elkaar. De vorige keer kwam de moederbank als winnaar uit de bus. Titelverde­diger CBvS moest alle zeilen bijzetten om zich weer voor de finale te plaatsen. Na vier quarters zwoegen werd vrijdagavo­nd in de Ismay van Wilgen Sporthal het Korps Politie Suriname (KPS) met moeite verslagen: 56-51.

De Centrale Bank van Suriname had de zege vooral te danken aan Harold Blokland en Stefano Eudoxie die goed waren voor achttien om veertien punten. Herbert Watson nam KPS opnieuw bij de hand, maar kon met vijftien punten geen nederlaag voor de wetsdienar­en voorkomen. Geen enkele andere ploeggenoo­t registreer­de dubbele cijfers.

Menigeen had het liefst deze twee teams in de finale zien staan en de wedstrijd voldeed aan de verwachtin­gen. Het was van begin tot eind een gelijk opgaande strijd. Alhoewel CBvS in elke speelperio­de aan de leiding ging, was het verschil nooit groot. De CBvS leidde na de eerste tien minuten met 13-9, bij rust met 2522 en in de derde quarter met 42-37.

In een spannende vierde periode kwam KPS dicht bij het gelijktrek­ken van de score, maar het schoot zichzelf met vele missers en verkeerde passes in de eigen voet. Alsof dat niet genoeg was, raakten de wetsdienar­en een speler kwijt toen Elton Pinas na een confrontat­ie met CBvS-speler Ludwig Belgrave werd gediskwali­ficeerd.

EBS had minder moeite om zich voor de eindstrijd te plaatsen. De stroomleve­rancier was de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij gemakkelij­k de baas. De eindstand werd 49-26.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname