Times of Suriname

Westbrook in voetsporen Abdul-Jabbar

-

BASKETBAL - Oklahoma City Thunder-vedette Russell Westbrook heeft NBAgeschie­denis geschreven door de eerste ‹triple-double› met minstens vijftig punten op het scorebord te brengen sinds Kareem Abdul-Jabbar in 1975.

De sterspeler van Thunder leidde zijn team met in totaal 51 punten langs Phoenix Suns. Oklahoma City won aan de hand van Westbrook met 113-110.

Met 51 punten, 13 rebounds en 10 assists kwam de 27-jarige point guard op alle drie de onderdelen in de dubbele cijfers, waarmee hij aan de eisen voor een zogenoemde triple-double voldeed. Slechts twee spelers in de historie van de NBA combineerd­en dat met een hoger puntenaant­al. Toch vond Westbrook dat hij nog meer had kunnen bijdragen. “Ik had mijn medespeler­s meer moeten vertrouwen en hen vaker in stelling moeten brengen. Dat moet ik in het vervolg beter doen, maar gelukkig hebben we gewonnen.”

Coach Billy Donovan nam het zijn uitblinker echter niet kwalijk dat hij soms iets te veel voor eigen succes ging. “Hij is een van de beste spelers ter wereld en ik heb er alle vertrouwen in dat hij punten op het bord kan brengen met zijn worpen. Ik wil juist dat hij het probeert.” Oklahoma City Thunder is het seizoen in de Western Conference goed begonnen met twee overwinnin­gen op rij. Eerder werd ook Philadelph­ia 76ers al opzij gezet: 103-97. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname