Times of Suriname

Bayern München klopt Ausburg

-

VOETBAL - Bayern München handhaaft zick keurig aan kop van de Bundesliga. Mede dankzij een goal en twee assists van Arjen Robben won de regerend kampioen simpel met 3-1 bij FC Augsburg.

Bayern komt na negen wedstrijde­n op 23 punten. RB Leipzig houdt de achterstan­d beperkt tot twee punten. De nog altijd ongeslagen promovendu­s won met 2-0 bij Darmstadt en blijft zo de voornaamst­e belager van Bayern. Robben speelde een hoofdrol in de eerste helft. Hij stelde in de twintigste minuut Robert Lewandowsk­i in staat om de score te openen en maakte er twee minuten later zelf 0-2 van. Het waren zijn vijftigste goal en zijn tachtigste assist in de Bundesliga. Snel na rust zorgde Lewandowsk­i, opnieuw op aangeven van Robben, met zijn tweede voor de definitiev­e beslissing. Ja-Cheol Koo maakte er nog wel 1-3 van, maar dat kon het goede gevoel van Bayern in aanloop naar de Champions Leagueweds­trijd tegen PSV niet verstoren. Een kwartier voor tijd besloot trainer Carlo Ancelotti om Robben van het veld te halen. Bij Augsburg, dat twaalfde staat, speelde Paul Verhaegh mee.

VfL Wolfsburg, zonder de geschorste Jeffrey Bruma die vorige week een rode kaart kreeg in de competitie­wedstrijd tegen Darmstadt, leek lange tijd af te stevenen op een zege tegen Bayer Leverkusen. Toch kwam de club uiteindeli­jk met lege handen te staan. Maximilian Arnold scoorde in de 37e minuut voor de thuisploeg. Elf minuten voor tijd maakte Admir Mehmedi gelijk, vier minuten later bepaalde Tin Jedvaj de eindstand op 1-2. Wolfsburg zakt weg naar de zestiende plaats en verkeert in crisis. Werder Bremen verloor met 1-3 van Freiburg, FSV Mainz was met 2-0 te sterk voor Ingolstadt.