Times of Suriname

Atlético wint moeiteloos

-

VOETBAL - Atlético Madrid was in LaLiga afgegleden naar de vijfde stek in de rangschikk­ing en om niet meer schade op te lopen, moest er in eigen huis gewonnen worden van Málaga. De ploeg van trainer Diego Simeone schoot uit de startblokk­en, maakte het zichzelf lastig, maar zegevierde wel: 4-2.

Na iets meer dan vijf minuten was het al raak en de man van het moment zette de thuisploeg op voorsprong. Yannick Carrasco, die onlangs zijn handtekeni­ng zette onder een nieuw contract, maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen. Dat zijn er meer dan hij er vorig seizoen in alle competitie­s maakte (5 goals in 43 duels). Na iets meer dan twintig minuten zaten de hoofdstede­lingen helemaal op rozen dankzij de 2-0 van spits Kevin Gameiro.

Málaga sputterde direct tegen en deed dat in de persoon van ex-Barcelona-aanvaller Sandro Ramírez, die keeper Jan Oblak verschalkt­e uit een vrije trap. Atléti was niet uit het veld geslagen door die tegentreff­er, want nog voor rust maakte Gameiro zijn tweede. Dat deed hij op aangeven van Antoine Griezmann, die ook al de assist op Carrasco had gegeven: voor de Franse sterspeler de eerste keer ooit dat hij in Vicente Caldéron twee assists achter zijn naam mocht schrijven.

Atlético leek de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, maar vlak na rust ging het mis. Stefan Savic incasseerd­e zijn tweede gele kaart en kon inrukken, waarna Ignacio Camacho de aansluitin­gstreffer op het bord zette. Voor Camacho een bijzonder doelpunt, want hij doorliep de jeugdoplei­ding van Atlético, alvorens halverwege het seizoen 2010-11 over te stappen naar Málaga. Het werd dus weer spannend, maar in de slotfase profiteerd­e Carrasco van de ruimte en hij versloeg Carlos Kameni voor de 4-2.