Times of Suriname

Forde en Tanner winnen South American 10K

-

ATLETIEK - De 14e South American 10Km Road Classic Race werd een Guyanese aangelegen­heid. Bij de heren ging Cleveland Forde en bij de dames Euleen Josiah-Tanner vandoor met de eerste plaats.

Forde gaf na de race aan dat hij veel tegenstand had verwacht van landgenoot Cleveland Thomas. Forde klokte een tijd neer van 34.14 minuten, terwijl Thomas een tijd neerzette van 34.17 minuten. Forde geeft verder aan dat hij geprobeerd heeft om de eerste vijf kilometer op een rustig tempo te rennen, om in de laatste vijf kilometer zijn slag te slaan. Thomas was teleurgest­eld dat hij de eerste plaats niet heeft gehaald. “Het zat erin.” Thomas zegt dat hij heeft geprobeerd om in de laatste fase het gat te verkleinen en zo voor Forde te komen, maar het mocht niet baten. De derde plaats ging ook naar een Guyanees. Met een tijd van 34.26 minuten eindigde Winston Missigher op de derde plaats. De eerste Surinamer, Ronaldino Pinas van Marwina, kwam als vierde binnen met een tijd van 35.58 minuten. Jonathan Baktawar van SNL werd vijfde met een tijd van 36.12 minuten.

Bij de dames klokte Tanner een tijd neer van 41.51 minuten. Carolien Marlet werd tweede met een tijd van 44.16 minuten. Ilsida Toemere van SNL werd derde met 47.02 minuten. Letitia Vriesde van De Toekomst werd vierde en Simone Cornelisse werd vijfde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname