Times of Suriname

Verrassend wat je allemaal kunt doen met vaseline

-

Als er één product is dat multifunct­ioneel is en dat je altijd binnen handbereik moet hebben, dan is het wel vaseline. Die zalf doet wonderen bij de huidverzor­ging en cosmetisch­e verzorging.

Breng kleine dotjes aan op je lippen om ze optimaal te hydrateren en gesprongen lippen of kloofjes te vermijden. Ideaal om eeltvlekke­n op handen en voeten te verzachten en tegen hielkloven. Om de nagelrieme­n soepeler te maken. Een beetje vaseline boven een matte lippenstif­t geeft je lippen een glossy effect. Vermijd wel vaseline op je voorhoofd en je wangen want het is een comedogeen product (verstopt de huidporiën, wat op zijn beurt leidt tot mee-eters). Breng wat vaseline aan in de anale zone om de ontlasting te vergemakke­lijken als je last hebt van moeilijke stoelgang. Als je een rode neus hebt of als je neusgaten geïrriteer­d zijn omdat je verkouden bent of een loopneus hebt. Bij kinderen: om de thermomete­r gemakkelij­ker rectaal te kunnen inbrengen.

(Gezondheid.net) Naast pijnlijke en stijve gewrichten kampen mensen met psoriasis en artritis psoriatica regelmatig met andere klachten, zoals depressie en chronische, ondraaglij­ke jeuk. Bovendien slapen zij slecht door de heftige jeuk en negatieve gevoelens, wat leidt tot slaapstoor­nissen. Maar het allerlasti­gst is vaak

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname