Times of Suriname

Steenrijke supermarkt­koning schenkt 75 miljoen aan zijn secretares­se

-

Veertig jaar trouwe dienst heeft zich goed laten uitbetalen. De 68-jarige Germana Chiodi was jarenlang de secretares­se van de steenrijke Italiaanse supermarkt­eigenaar Bernardo Capriotti, die eind september overleed. Nu is bekend geworden dat zij 75 miljoen euro van hem erft. Tot grote ontzetting van de familie van Caprotti, die veel minder krijgt.

Het hele imperium van de 90-jarige magnaat is ruim twee miljard dollar waard, wat hem een van de rijkste mannen van Italië maakt. Capriotti begon zijn bedrijf in de jaren ‘50 met de Amerikaan Nelson Rockefelle­r, de kleinzoon van John Rockefelle­r die door velen ook wel wordt beschouwd als de rijkste man aller tijden. Inmiddels is zijn supermarkt Esselunga de derde supermarkt van Italië. De vijf kleinkinde­ren van Capriotti krijgen gezamenlij­k ook 75 miljoen euro. Tot 2005 zag hun erfenis er nog veel rooskleuri­ger uit. Hun grootvader was toen nog van plan om 92 procent van zijn vermogen aan zijn (klein)kinderen te schenken. Maar in 2011 besloot hij dat terug te draaien. De familie probeerde de beslissing van opa nog aan te vechten bij de rechter, maar zonder resultaat. Op dit moment loopt er nog een zaak in hoger beroep. Dat nu bekend is geworden dat zijn secretares­se 75 miljoen euro erft, is de tweede teleurstel­ling in de familie wat betreft de erfenis van hun grootvader. De huidige vrouw van Capriotti en zijn drie kinderen (met twee van hen had hij een moeizame relatie) erven ieder een deel van de aandelen in onder meer de moedermaat­schappij van het concern. Ook krijgen ze al het vastgoed en de kunstcolle­ctie. Het is niet bekend of zij ook een geldbedrag krijgen.

Germana Chiodi heeft in Italiaanse media te kennen gegeven dat zij de financiële steun die haar werkgever de afgelopen jaren aan goede doelen gaf, zal voortzette­n. Ook zegt ze dat ze, indien de kinderen en kleinkinde­ren van Capriotti dat willen, haar functie binnen het bedrijf wil aanhouden.

(AD.NL/foto: www.oggi.it )

1967 -

Vanilla Ice (echte naam Robert Matthew Van Winkle, Dallas-Texas, 31 oktober 1967) is een Amerikaans­e rapper die begin jaren 90 één grote hit scoorde met Ice Ice Baby. Vanilla Ice viel als een van de eerste blanke rappers enorm op. Aanvankeli­jk vertelde Vanilla Ice het verhaal dat hij was opgegroeid in een ruige achterstan­dsbuurt vol geweld en criminalit­eit. Later bleek dit verhaal volledig verzonnen om de verkoopcij­fers op te krikken. In 1994 en 1998 bracht Vanilla Ice een album uit, maar beide albums verkochten niet goed. Ook een album uit 2001 was geen succes. Tegenwoord­ig speelt Vanilla Ice in een hardrockba­nd. (foto: mediamass.net) 2000 -

Willow Camille Reign Smith (Los Angeles, 31 oktober 2000) is een Amerikaans­e actrice en zangeres. Ze is de dochter van muzikant en acteur Will Smith en actrice Jada Pinkett Smith. Haar oudere broers, Jaden Smith en Trey Smith, zijn ook jonge acteurs. Ze maakte haar acteerdebu­ut in 2007 in de film I Am Legend en speelde in Kit Kittredge: An American Girl naast Abigail Breslin. Ze kreeg een Young Artist Award voor haar prestaties. Naast acteren is ze begonnen met een muzikale carrière in het najaar van 2010 met haar single Whip My Hair en ze onderteken­de een platencont­ract bij Jay-Z’s Roc Nation. De single kwam op nummer 11 in de Billboard Hot 100, waardoor Willow de jongste solo-artiest in de geschieden­is tot nu toe is. (foto: img2.woman.es)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname