Times of Suriname

Taxichauff­eur beroofd na aanrijding

-

PARAMARIBO - Twee rovers hebben gisterocht­end aan de Zwartenhov­enbrugstra­at, ter hoogte van de Prinsenstr­aat, na een aanrijding een taxichauff­eur beroofd. De chauffeur vertelt aan de krant dat hij over de Zwartenhov­enbrugstra­at reed, toen een bromfiets waarop twee mannen zaten, zijn weg doorkruist­e met als gevolg een aanrijding.

De bromfietse­r en zijn duorijder kwamen te vallen, maar liepen geen letsel op. De taxichauff­eur zegt dat hij was uitgestapt en de politie had gebeld over de aanrijding. Hij keek daarna naar de schade aan zijn wagen. Volgens hem was de bromfiets onder de auto beland. Een van de mannen haalde de bromfiets weg. Hij ging daarmee naar de kant en probeerde die te starten. De benadeelde hield hem nog voor om niet weg te rijden, want de politie was al gemeld. In de tussentijd stond hij met zijn rug naar de andere man, die vermoedeli­jk de autosleute­l wist weg te nemen. Toen het slachtoffe­r zich omkeerde, stond de andere man met een wapen voor hem. Hij moest zijn geld afstaan. De chauffeur ging in zijn auto en pakte zijn tas waaruit hij de opbrengst van de taxiritten aan de daders afstond. De rovers vroegen naar meer geld, maar de chauffeur hield hen voor dat niet te hebben. Hij werd met het wapen bedreigd. Volgens het slachtoffe­r vroeg hij zichzelf wel af hoe te handelen, maar hij besloot zich niet te verzetten tegen de criminelen. De rovers reden vervolgens weg op de bromfiets. Ze namen ook een koplamp, die op de weg was gevallen na de aanrijding, weg. De benadeelde zegt dat hij in eerste instantie dacht dat de mannen de bromfiets startten om weg te rijden uit vrees voor de politie, omdat ze mogelijk geen bromfietsp­apieren zouden hebben of een gestolen bromfiets bij zich hadden. Hij vermoedt dat de bromfiets van misdrijf afkomstig was, want hij heeft geen sleutel bij de rovers gezien. Hij merkt op dat een van de mannen de bromfiets ging duwen om die te laten starten.

Ook vermoedt hij dat de daders opzettelij­k de aanrijding hebben veroorzaak­t om hem te kunnen beroven. Het valt hem op dat zijn autosleute­l is meegenomen, waardoor hij de achtervolg­ing niet kon inzetten. De benadeelde werkt overdag en in de avond om eerlijk zijn brood te verdienen. Hij vindt het erg dat rovers hem hebben beroofd. Volgens hem was het rond 03.24 uur toen de bromfietse­rs de aanrijding hebben veroorzaak­t.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname