Times of Suriname

Gareth Bale gelukkig bij Real Madrid

-

VOETBAL - Gareth Bale heeft gisteren zijn nieuwe contract bij Real Madrid onderteken­d. 27-jarige buitenspel­er staat nu tot medio 2022 onder contract in Estadio Bernabéu. Ondanks geruchten over een vertrek naar Manchester United, koos Bale voor een zesjarig contract bij zijn huidige werkgever.

“De reden dat ik voor een dergelijke lange periode heb bijgeteken­d is omdat ik hier gelukkig ben”, zei Bale gisteren tegenover de Spaanse media. “Ieder jaar voel ik me hier steeds meer op mijn gemak. Ik krijg de Spaanse taal steeds beter onder de knie en mijn familie heeft het hier goed. Ik heb de intentie om mijn contract hier uit te dienen. Ik weet nog niet waar ik mijn loopbaan ga afsluiten, maar voor nu en de komende zes jaar ben ik gelukkig bij Real Madrid. Verder dan dat kijk ik niet.”

Bale maakte in 2013 voor honderd miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. In zijn tweede seizoen kreeg hij veel kritiek te verwerken, maar antwoordde vorig seizoen met negentien doelpunten in 31 wedstrijde­n en de eindzege in de Champions League. “Het gaat erom hoe je reageert als het even tegenzit. Het zou makkelijk geweest zijn om mijn spullen te pakken en te vertrekken, maar je toont meer karakter door te blijven en te vechten. Ik zal altijd vechten voor deze club”, aldus Bale.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname