Times of Suriname

Golden State Warriors met moeite langs Phoenix Suns

-

BASKETBAL - Zo gemakkelij­k als Golden State Warriors zijn wedstrijde­n vorig seizoen won, zo moeizaam gaat het vooralsnog bij de start van het nieuwe NBA-seizoen. Op bezoek bij Phoenix Suns werd er met 100-106 gewonnen, maar de zege werd pas in de slotfase veilig gesteld.

Met nog dertien seconden te spelen, benutte Stephen Curry twee vrije worpen en toen Kevin Durant een paar seconden later hetzelfde deed, was de overwinnin­g pas echt binnen. Suns had in het eerste kwart een voorsprong van dertien punten opgebouwd.

Warriors, verliezend finalist van vorig seizoen, verloren dit seizoen verrassend zijn eerste wedstrijd, terwijl het met Durant zijn selectie nog eens extra had versterkt. Tegen Suns was Durant goed voor 37 punten, waarvan hij er twee maakte zonder een schoen.

De meest opvallende naam van het nieuwe NBA-seizoen is tot dusverre Russell Westbrook. Bij een 11396 thuisoverw­inning van Oklahoma City Thunder op Los Angeles Lakers was hij opnieuw goed voor een tripledoub­le: 33 punten, 16 assists en 12 rebounds.

Volgens zijn club is Westbrook samen met Magic Johnson, Jerry Lucas en Oscar Robertson de enige speler in de geschieden­is van de NBA die in zijn eerste drie wedstrijde­n van het seizoen twee triple-doubles realiseert.

San Antonio Spurs werd het eerste team dat op vier overwinnin­gen kwam. Op bezoek bij Miami Heat werd er met 106-99 gewonnen. Kawhi Leonard maakte 14 van zijn 27 punten in de laatste zes minuten.

Verder wist Los Angeles Clippers van Utah Jazz te winnen met 88-75, Detroit Pistons versloeg Milwaukee Bucks met 98-83, Memphis Grizzlies won met 112-103 van Washington Wizards en Houston Rockets wist nipt met 93-92 langs Dallas Mavericks te gaan.

 ??  ?? Stephen Curry van Golden State Warriors wordt hard aangepakt tijdens de wedstrijd tegen Phoenix Suns. (Foto: NOS.nl)
Stephen Curry van Golden State Warriors wordt hard aangepakt tijdens de wedstrijd tegen Phoenix Suns. (Foto: NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname