Times of Suriname

Gaat vermoedeli­jk hoger open

-

NEW YORK - De Amerikaans­e beurzen gingen gisteren een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden richting de klok van twee uur tot 0,4 procent in het groen. Vanwege het ingaan van de wintertijd het afgelopen weekend in Europa opende Wall Street een uur eerder dan normaal.

Voor opening van de beurzen werd bekend dat de inkomens in september stegen, maar wel iets minder hard dan verwacht. De bestedinge­n van Amerikaans­e consumente­n waren ook toegenomen, maar hier overtrof de stijging de verwachtin­gen. Een halfuur na opening verscheen nog de inkoopmana­gersindex voor de regio Chicago. Later deze week wordt er vooral gekeken naar het rentebeslu­it van de Federal Reserve dat woensdag verschijnt.

Omdat de Amerikaans­e verkiezing­en in de week erop komen, is de kans op een renteverho­ging volgens Franck Dixmier van Allianz Global Investors niet al te groot.

“Toch is de bijeenkoms­t belangrijk, omdat de Federal Reserve waarschijn­lijk de kans zal grijpen om haar voornemens preciezer te communicer­en, wat beleggers helpt een richting te geven aan hun verwachtin­gen”, zei Dixmier.

Vrijdag werden de financiële markten opgeschrik­t door het nieuws dat de FBI wederom e-mails van presidents­kandidaat Hillary Clinton gaat onderzoeke­n. Hierdoor daalden de aandelenma­rkten.

“Net voor de verkiezing­en kan dit nieuwe onderzoek naar Clintons e-mails schade toebrengen aan de aanzienlij­ke voorsprong die ze had opgebouwd in de afgelopen maanden en dit heeft Donald Trump de kans gegeven om weer terug in de race te komen”, schreef Craig Erlan van Oanda.

Olie noteerde gisteren in het rood. Een december-future West Texas Intermedia­te daalde 0,5 procent op 48,17 dollar, terwijl een decemberfu­ture Brent 0,6 procent goedkoper werd op 49,07 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0948. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0965 en bij het sluiten van de Amerikaans­e beurzen op vrijdag stond er 1,0984 op de borden.

CenturyLin­k neemt Level 3 Communicat­ions over voor een bedrag van ongeveer 34 miljard dollar inclusief schulden. Aandeelhou­ders van Level 3 krijgen voor ieder aandeel 26,50 dollar in contanten en 1,4286 aandeel CenturyLin­k. Daarmee komt de totale overnamepr­ijs uit op circa 66,50 dollar per aandeel Level 3.

Loews maakte voorbeurs reeds bedrijfsre­sultaten bekend. Het Amerikaans­e conglomera­at boekte in het afgelopen kwartaal meer winst, bij een iets hogere omzet. De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 327 miljoen dollar, waar in dezelfde periode een jaar eerder nog een nettowinst van 182 miljoen dollar restte. Dit als gevolg van een stevige omzetstijg­ing bij CNA. General Electric bereikte een overeenkom­st met Baker Hughes om de olieen gasactivit­eiten van beide bedrijven te combineren. Met de combinatie ontstaat een bedrijf met meer dan 32 miljard dollar aan omzet, en dat de concurrent­ie kan aangaan met bedrijven zoals Schlumberg­er.

De S&P 500 sloot vrijdag 0,3 procent lager op 2.126,41 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 18.161,19 punten en de Nasdaq verloor 0,5 procent tot 5.190,10 punten.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname