Times of Suriname

Lichte omzetdruk Recticel

-

BRUSSEL - Recticel heeft de omzet in het derde kwartaal licht zien dalen. Dit bleek uit de cijfers die de isolatiesp­ecialist gisteren voorbeurs publiceerd­e.

“Tijdens het derde kwartaal van 2016 zijn de volumes in de meeste bedrijfsse­gmenten sterk gebleven. Ongunstige wisselkoer­seffecten, voornameli­jk als gevolg van de GBP/EUR koersevolu­tie, en iets lagere verkooppri­jzen in vergelijki­ng met het derde kwartaal van 2015, hebben het positieve effect van de hogere volumes geneutrali­seerd. Daardoor is de omzet met 1,6 procent gedaald”, aldus CEO Olivier Chapelle in een toelichtin­g op de kwartaalci­jfers. De gecombinee­rde omzet daalde in het derde kwartaal met 1,6 procent naar 318 miljoen euro. De isolatiesp­ecialist zag wisselkoer­sen met circa drie procent op de verkopen drukken. Daarmee kwam de omzet na negen maanden uit op 1.004 miljoen euro, 1,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2015.

Recticel sprak van een verbeterde winstgeven­dheid over de eerste drie kwartalen dankzij enerzijds hogere volumes en anderzijds efficiënti­ewinsten. De nettoschul­d van Recticel liep licht terug van 132,9 miljoen euro eind juni dit jaar naar 131,9 miljoen euro aan het einde van het derde kwartaal.

Recticel heeft de outlook 2016 bevestigd. Dit jaar verwacht de isolatiesp­ecialist een stijgende omzet dankzij een combinatie van volumegroe­i en een positieve productmix. Op basis van de huidige marktvoorw­aarden verwacht Recticel tevens een stijging van het gecombinee­rde recurrente bedrijfsre­sultaat (EBITDA) van tenminste 15 procent. Deze laatste doelstelli­ng werd bij de halfjaarci­jfers reeds verhoogd van 10 naar 15 procent.

“De aanhoudend­e focus op operatione­le prestaties en op de verbeterin­g van de productmix, alsook de initiatiev­en om de stijgende grondstofp­rijzen door te rekenen en het effect van de waardedali­ng van het Britse pond te compensere­n, stellen Recticel in staat om zijn winstgeven­dheid op het verwachte peil te handhaven”, voegde topman Chapelle toe. Het aandeel Recticel sloot vrijdag op 5,97 euro. (Beursduive­l/foto:

thisconnec­t.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname