Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

Speel met een eindeloze serie flipperkas­ten, verlies jezelf in een spannende point-andclick en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

De nieuwe game van de makers van het uitstekend­e Smash Hit. Waar het in die mobiele game de bedoeling was om zoveel mogelijk glas kapot te gooien in een eindeloze reeks levels, draait deze nieuwe game om pinball. PinOut zet met deze game op een simpele maar verslavend­e manier het concept van de klassieke flipperkas­t helemaal op zijn kop. Net als altijd in pinball moet je een balletje met een linker- en rechterfli­pper omhoog schieten. Met een goed schot knal je de bal omhoog en kom je terecht in een volgende flipperkas­t. Nog een raak schot en je komt in weer een volgende flipperkas­t, enzovoorts.

PinOut zet zo een eindeloze serie flipperkas­ten achter elkaar, met steeds weer een andere opstelling. Soms moet je de bal door een kleine opening schieten, dan weer een looping in en in latere levels moet je zelfs afgronden vermijden, terwijl je moet voorkomen dat je de bal weer in een flipperkas­t terug laat glippen. En dan loopt er ook nog eens een klok mee: je hebt maar een minuut om elk level te halen. De hypnotiser­ende vormgeving met veel neonlichte­n en knallende effecten als je de bal een zwieper geeft, maken de game helemaal af. Mysterieuz­e puzzelgame van Nederlands­e ontwikkela­ar Rusty Lake. De tweede pointand-click-game in de Rusty Lake-serie, die zich dit keer richt op James Vanderboom. In 35 sfeervol getekende levels verken je de bloedlijn van de nogal afwijkende familie van Vanderboom.

Dat werkt leuk, want zo vormt het verhaal van elk familielid een hoofdstukj­e. Dat maakt de game behapbaar om zo nu en dan mobiel te spelen. Ondertusse­n zijn alle hoofdstukk­en van de vreemde en nogal enge familie Vanderboom overkoepel­end gekoppeld via hun geboorte en hun vaak ongelukkig­e overlijden. De gameplay is klassiek point-and-click, waarbij kleine minigames worden afgewissel­d met het zoeken naar voorwerpen maar Roots heeft ook enkele geheimen in petto. De griezelige sfeer leent zich uitstekend voor Halloween.

Deze app die van een iPad een tweede scherm maakt voor zowel Macs als Windowscom­puters is al een tijdje beschikbaa­r. Vorige week kreeg Duet er echter een nieuw trucje bij: de Pro-tekenmodus. Die richt zich wel op een zeer specifieke groep gebruikers. De functie is alleen te gebruiken in combinatie met een iPad Pro en vooral boeiend voor mensen die digitaal tekenen. Wanneer een iPad Pro met Duet Pro aan een Mac of pc wordt verbonden, kan de tablet gebruikt worden als volwaardig tekentable­t. De app kan overweg met alle functies van de Apple Pencil, zoals drukgevoel­igheid en de hoek waarin een penseel wordt gehouden. De app kan vervolgens gebruikt worden in elke teken-app die gebruikers op hun Mac of pc hebben. (NU.nl/foto: Chip/ TabletPCRe­view.com)

Het scherm heeft een resolutie van 1280x720 pixels. De pixeldicht­heid komt daarmee op 319ppi. Dat is net genoeg om niet storend te zijn, maar de individuel­e pixels zijn wel zichtbaar. Met een accucapaci­teit van 2.700mAh en een bescheiden 720p-schermreso­lutie, heeft de Xperia X Compact in potentie een lange adem.

De Z1 Compact zette een traditie in met kleine Androidtel­efoons zonder concessies te doen op het gebied van hardware. De voorganger van de X Compact, de Z5 Compact, zette die traditie voort. Helaas

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname