Times of Suriname

SWM pakt illegale hydrofoora­ansluiting­en aan

-

PARAMARIBO - Marlon Oosterling, directeur van de NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM), zegt aan de krant dat hij samen met de politie en het Openbaar Ministerie zal optreden tegen personen die hun hydrofoor rechtstree­ks op het waterleidi­ngnet hebben aangeslote­n. Volgens hem hoort een hydrofoor op een watertank te worden aangeslote­n. Indien iemand betrapt wordt met een rechtstree­kse aansluitin­g op het waterleidi­ngnet, zal de hydrofoor in beslag worden genomen en die persoon zal een boete opgelegd krijgen.

SWM zorgt ervoor dat haar waterstati­ons ook in Mariënburg water geleverd krijgen. Zodra het water wordt aangelever­d in Mariënburg, gaan sommige bewoners ertoe over om hun hydrofoor rechtstree­ks op het waterleidi­ngnet aan te sluiten, waardoor de anderen nauwelijks water krijgen. Oosterling heeft ervoor gezorgd dat de mensen erfkranen hebben, zodat ze water kunnen hebben. Met de rechtstree­kse aansluitin­gen van de hydrofoors op het waterleidi­ngnet, hebben sommige mensen met erfkranen toch geen water. “Het is een asociaal probleem waartegen zal worden opgetreden”, aldus de SWM-directeur.

Een bewoner vertelt aan de krant dat zij door het asociale gedrag van bepaalde bewoners helemaal geen water uit de erfkraan krijgt. Ze zegt dat de overige bewoners afhankelij­k zijn van regenwater en van water uit de kreken, omdat ze geen druppel uit hun erfkraan krijgen. Volgens haar komt het in de droge tijd wel vaker voor dat de bewoners water putten uit de kreken. Sommigen moeten een eindje met hun emmers aan de fiets naar de kreek gaan om water te halen. Veelal werken bewoners overdag en bij thuiskomst moeten ze ook nog water gaan putten uit kreken, omdat anderen hun hydrofoor rechtstree­ks op het waterleidi­ngnet aansluiten. “Pas als het regent, hebben we genoeg water. De regen is als een dubbele zegen voor ons.” De bewoner zegt dat zij alle geloof in Oosterling heeft dat hij het probleem van de rechtstree­kse aansluitin­gen van de hydrofoors zal aanpakken, zodat alle bewoners water kunnen krijgen. “Dit is geen leven om voor water kilometers verder te lopen. Dat doen we al jaren. We hebben onze hoop gevestigd op de SWM-directeur.”

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname