Times of Suriname

Vegetarian Food Festival 2016 opkomst

-

PARAMARIBO – De Stichting Eat Yourself Healthy organiseer­t dit jaar de 5e editie van het Vegetarian Food Festival. Dit festival vindt plaats op 12 en 13 november, beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur op het terrein van Suriname Hospitalit­y & Tourism Training Center aan de Gravenberc­hstraat 2, tegenover de Ismay van Wilgenspor­thal.

Dit evenement heeft als voornaamst­e doelstelli­ng vegetariër­s in Suriname zichtbaar te maken, de samenlevin­g bewust te maken van de voordelen van een vegetarisc­he leefstijl en plantaardi­ge voeding te promoten. Standhoude­rs krijgen op dit festival een ‘podium’ om te tonen wat hun restaurant, catering, bedrijf of organisati­e aan vegetarisc­he voeding en producten te bieden heeft. Hierbij is ook inbegrepen veilig geteelde groente en fruit. Bezoekers van dit festival zullen genieten van heerlijke Surinaamse en buitenland­se vegetarisc­he gerechten. Ook wellnessor­ganisaties zullen informatie verschaffe­n over gezond leven.

In verband met Werld Diabetesda­g op 14 november, zal op 13 november ook meer aandacht besteed worden aan deze chronische ziekte. Dit jaar is het thema van Wereld Diabetesda­g ‘Eyes on Diabetes’ en in dat verband is Suriname Eye Centre uitgenodig­d om op die dag een bijdrage te leveren. Orthoptist Varida Haarloo zal een presentati­e houden over diabetes en oogzorg.

Verder zal nefroloog Ingrid Heerenveen vanuit haar discipline de bezoekers voorlichte­n en dokter Loes Bemmel van de Brahma Kumaris zal vanuit de spirituele hoek diabetes belichten. In zijn presentati­e over diabetes en homeopathi­e zal Heynes Landveld van Odany Jewa ook ingaan op deze ziekte.

Het is de bedoeling dat op deze dag de standhoude­rs hun assortimen­t aanpassen, zodat ook diabetici aan hun trekken komen en in een kookdemo zal worden ingegaan op koken voor diabetici.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname