Times of Suriname

Vertrouwen Ibrahimovi­c neemt af

-

VOETBAL - Zlatan Ibrahimovi­c staat al wekenlang droog als spits van Manchester United. Zes wedstrijde­n op rij wist de Zweedse spits niet te scoren, iets wat hem in zijn gehele loopbaan nog niet overkwam. Thierry Henry, oud-ploeggenoo­t van Ibrahimovi­c bij Barcelona, is ervan overtuigd dat de aanvaller snel weer belangrijk wordt voor the Red Devils. Mede door de doelpunten­droogte van Ibrahimovi­c zijn de resultaten in de Premier League van United achtergebl­even en is de ploeg van José Mourinho gezakt naar de achtste plaats op de ranglijst. “De vragen gingen de laatste tijd vooral over José Mourinho en Wayne Rooney, maar nu is Zlatan Ibrahimovi­c aan de beurt”, zegt Henry tegen Sky Sports. “Het is voor de eerste keer in zijn carrière dat hij zich in deze situatie bevindt. Ik weet dat hij het juiste karakter heeft om hier mee om te gaan, al is het voor hem beter om de situatie zo snel mogelijk om te buigen.”

Ibrahimovi­c begon sterk bij United met vier doelpunten in zijn eerste vier wedstrijde­n. Maar sinds de nederlaag tegen Manchester City scoorde hij slechts een keer in tien wedstrijde­n in alle competitie­s. Henry denkt dat het hard achteruit is gegaan met het zelfvertro­uwen van Ibrahimovi­c. “Zeker weten, vooral als je niet wint met je team. Soms is het niet erg als je niet scoort, zolang je team maar wint. Hij weet als geen ander dat hij grote kansen heeft verspeeld in belangrijk­e wedstrijde­n. Maar hij komt er wel bovenop, want hij is nog steeds dezelfde speler die hij altijd al was. Of het hem wat doet? Absoluut, hij is ook maar een mens.” (VZ)

 ??  ?? Zlatan Ibrahimovi­c staat al wekenlang droog als spits van Manchester United. Zes wedstrijde­n op rij heeft de Zweedse spits niet gescoord. (Foto: Xinhua)
Zlatan Ibrahimovi­c staat al wekenlang droog als spits van Manchester United. Zes wedstrijde­n op rij heeft de Zweedse spits niet gescoord. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname