Times of Suriname

Bertens verliest eerste duel WTA Elite Trophy

-

TENNIS - Kiki Bertens heeft gisteren haar eerste partij bij de WTA Elite Trophy verloren. De Nederlands­e boog in het Chinese Zhuhai in drie sets voor Elina Svitolina uit Oekraïne.

Bertens moest haar opponente na 1 uur en 52 minuten felicitere­n: 6-2, 4-6 en 2-6. De pupil van Raemon Sluiter tekende in de vierde game voor de eerste servicebre­ak van de wedstrijd. De Wateringse werd direct teruggebro­ken, maar dat was de laatste game die Svitolina pakte in de eerste set doordat Bertens zeer efficiënt omging met haar breakpoint­s (6-2). De tweede set ging lang op service, maar op 4-4 leverde Bertens een zwakke opslaggame af. Met een gelukkige netbal benutte Svitolina haar derde breakpoint van de set en vervolgens serveerde ze de set gedecideer­d uit (4-6). Ondanks een peptalk van Sluiter in de pauze tussen de tweede en derde set stond Bertens in het beslissend­e bedrijf al snel onder druk in haar eigen servicegam­es. In de vijfde game verloor de Nederlands­e haar opslag op love en daarna won ze geen game meer (2-6).

De 22-jarige Svitolina is de nummer veertien van de wereld, de twee jaar oudere Bertens staat acht plaatsen lager. De twee hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. De Russische Elena Vesnina is de derde speelster in groep D. De vier groepswinn­aars plaatsen zich voor de halve finale in Zhuhai. In groep B won de Chinese Zhang Shuai in de openingswe­dstrijd van het toernooi in eigen land simpel met 6-1 en 6-1 van de Zwitserse Timea Bacsinszky.

Voor de WTA Elite Trophy zijn de tennisster­s uitgenodig­d die op de plekken negen tot twintig staan op de ranglijst van dit jaar, aangevuld met Zhang Shuai die een wildcard kreeg.

Bertens stond in eerste instantie op de reservelij­st, maar mag meedoen omdat Caroline Wozniacki en Venus Williams zich hebben afgemeld. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname