Times of Suriname

Pauw genomineer­d voor beste vrouwenvoe­tbalcoach 2016

-

VOETBAL - Bondscoach Vera Pauw van het nationale elftal van Zuid-Afrika wordt mogelijk uitgeroepe­n tot beste trainer van 2016 in het vrouwenvoe­tbal.

De 53-jarige Amsterdams­e en ex-bondscoach van de Oranjevrou­wen is één van de tien genomineer­den die kans maken op de prestigieu­ze prijs, zo maakte de wereldvoet­balbond FIFA gisteren bekend.

Pauw neemt het op tegen Philippe Bergeroo (Frankrijk), Jill Ellis (VS), John Herdman (Canada), Silvia Neid (Duitsland), Gerard Precheur (Olympique Lyon), Pia Sundhage (Zweden), Oswaldo Vadao (Brazilië), Martina VossTeckle­nburg (Zwitserlan­d) en Thomas Wörle (Bayern München).

Onlangs kondigde Pauw aan te vertrekken bij Zuid-Afrika, waarmee ze afgelopen zomer strandde in de groepsfase van de Olympische Spelen. De voormalig internatio­nal van Oranje was eerder bondscoach van Nederland (20042010), Schotland (19982004) en Rusland (2011). De winnaar of winnares wordt gekozen door de trainers en aanvoerder­s van alle nationale elftallen, het publiek en de media. Er kan gestemd worden tussen 4 en 22 november. Op 2 december is een shortlist van drie personen gepublicee­rd.

De FIFA maakt deze week ook de genomineer­den bekend voor de andere categorieë­n, waaronder de beste voetballer/voetbalste­r van het jaar, de beste coach bij de mannen en de Puskas Award voor het mooiste doelpunt van 2016.

Alle prijzen worden uitgereikt tijdens het voetbalgal­a van de FIFA op 9 januari.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname