Times of Suriname

Aanslag voorkomen bij kwalificat­ieduel

-

VOETBAL - In Saudi-Arabië is afgelopen maand geprobeerd een aanslag te plegen. Deze werd ternauwern­ood voorkomen door de autoriteit­en.

Het Ministerie van Binnenland­se Zaken in Saudi-Arabië meldde gisteren dat er vier arrestatie­s zijn gedaan, vanwege plannen om een bom tot ontploffin­g te brengen bij het Koning Abdullah Sports City Stadium, tijdens of rondom het WK-kwalificat­ieduel tussen de Verenigde Arabische Emiraten en het thuisland. Er waren op 11 oktober ongeveer zestigduiz­end fans aanwezig in het stadion en bondscoach Bert van Marwijk (foto) zat tijdens de 3-0 zege op de bank. Volgens een woordvoerd­er zat IS achter de geplande aanslag. “IS probeert operaties uit te voeren die resulteren in een groot aantal slachtoffe­rs”, aldus de woordvoerd­er op een persconfer­entie.

Een veiligheid­sofficial voegde eraan toe dat er een voertuig met 400 kilo aan explosieve­n werd aangetroff­en nabij het stadion. “De verdachten hadden plannen om de toeschouwe­rs op de parkeerpla­ats te treffen of de fans in het stadion.”

“Een vreselijk scenario had plaatsgevo­nden als het voorwerp was ontploft terwijl de toeschouwe­rs het stadion zouden verlaten.” Een dergelijke hoeveelhei­d aan explosieve­n zou volgens de official voor een ravage van bijna een vierkante kilometer kunnen zorgen.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname