Times of Suriname

Staatsolie drie jaar op rij kampioen

-

VOLLEYBAL – Staatsolie Maatschapp­ij Suriname NV heeft voor het derde opeenvolge­nde jaar het CTSS Plus volleybalk­ampioensch­ap veroverd. In een spannende slotstuk was de olielevera­ncier in twee sets wederom te sterk voor Surinam Airways (SLM). Setstanden (25-22 en 25-20).

Onder aanvoering van Giovanni van Dillenburg en Jermaine Lo Kioeng Sjoe streed SLM dapper tegen het sterke en ervaren volleybalt­eam van Staatsolie. Bij een score van 17-17 volgde er een time-out van de olielevera­ncier. Deze onderbreki­ng deed het team goed, want hierna liep Staatsolie uit en besliste de eerste set zo in zijn voordeel.

De tweede set was erop of eronder voor SLM. Staatsolie wist onder aanvoering van Eurwin Daans echter elk verzet van de luchtvaart­maatschapp­ij te beantwoord­en. SLM nam bij een 18-20 achterstan­d een time-out. De vliegmaats­chappij kwam herboren terug en wist de stand gelijk te trekken: 20-20. Drie opeenvolge­nde cruciale fouten tijdens de service van Patrick Brunings kwamen SLM echter duur te staan. Staatsolie liep snel uit naar 23-20 en brak daarmee het verzet van de tegenstand­er. Bij matchpoint was het niemand anders dan Daans die het winnende punt smashte. Overall is dit de dertiende volleybalh­oofdprijs voor de olielevera­ncier tevens derde three-peat van de oliemaatsc­happij. Eerdere Threepeats zijn: 2002, 2003 en 2004 en 2006, 2007 en 2009. SLM stond voor het vijfde opeenvolge­nde jaar in de finale, maar won de titel slechts in 2013.

Het Korps Politie Suriname (KPS) won van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) met 2-1, de Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) versloeg de Centrale Bank van Suriname (CBvS) met 2-1 en De NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij was met 2-0 te sterk voor het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname