Times of Suriname

Natio vertrekt 10 november naar Jamaica

-

VOETBAL – De Surinaamse voetbalsel­ectie vertrekt op 10 november richting Jamaica om de cruciale inhaalweds­trijd te spelen in het kader van de Caribbean Cup 2016. De wedstrijd wordt op 13 november gespeeld in het National Stadium.

Technisch directeur Ronald Kolf van de Surinaamse Voetbal Bond zegt dat de jongens nu bezig zijn met hun vereniging­en, die deze week hun openingswe­dstrijden zullen spelen in de topklasse. Volgens Kolf moeten de jongens zich maandag aanmelden bij de nationale selectie, waar ze op de maandag en woensdag trainingen zullen afwerken. “Het zal hier meer gaan om het technische en tactische gedeelte”, zegt de technisch directeur. De nationale selectie kan geen oefenwedst­rijden spelen voor een goede voorbereid­ing. Kolf vindt het heel jammer dat de competitie nu pas van start gaat. Hij had gehoopt dat het seizoen twee weken eerder zou aanvangen. Hierdoor zouden de wedstrijde­n heel goed vallen, met de cruciale wedstrijd tegen Jamaica. “Het moest precies zo zijn geweest, hoe het was bij de Stars Cup. Na dit toernooi gespeeld te hebben, hebben wij daarna gespeeld tegen Guyana en zo konden wij het maximale halen uit de jongens.”

Door orkaan Matthew was deze wedstrijd verschoven. Oorspronke­lijk was de wedstrijd voor 5 oktober gepland. Enkele dagen daarna won Natio na verlenging met 3-2 van Guyana. Het buurland is inmiddels uitgeschak­eld in de poule, Jamaica staat op de eerste plaats met een doelsaldo van +2. Dat is een doelpunt meer dan Suriname. Beide landen hebben drie punten. De groepswinn­aar kwalificee­rt zich voor de Concacaf Gold Cup 2017. Van de vier groepen spelen de drie beste nummers twee een play-off tegen elkaar en de winnaar speelt een play-off tegen een land in CentraalAm­erika. De winnaar van deze wedstrijd is ook geplaatst voor de Concacaf Gold Cup 2017. Curaçao en Martinique hebben zich al geplaatst voor de Concacaf Gold Cup 2017.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname