Times of Suriname

Manchester City vloert Messi & Co

-

VOETBAL - Manchester City heeft dinsdag wraak genomen op FC Barcelona. Na de pijnlijke 4-0 nederlaag van twee weken terug werd in Engeland met 3-1 gewonnen. Ilkay Gundogan was met twee treffers de grote man bij het team van Pep Guardiola. FC Barcelona kwam na 21 minuten nog wel op voorsprong. Na een snelle uitbraak vond Neymar de geheel vrijstaand­e Messi en die wist wel raad met al de ruimte. Na twee aannames lag de bal panklaar voor een simpele schuiver langs Willy Caballero, die de geschorste Claudio Bravo verving. De treffer betekende dat Messi voor de zesde keer in zijn loopbaan de magische grens van vijftig doelpunten voor club en land bereikt in een kalenderja­ar.

City sloeg nog voor de rust terug. Ilkay Gundogan kon simpel binnentikk­en na een goede actie en dito voorzet over rechts van Raheem Sterling. City ging met vertrouwen de rust in en kwam vervolgens ook weer met bravoure de kleedkamer in. Vijf minuten na de thee volgde een tweede Engelse treffer. Kevin De Bruyne knalde tot vreugde van Pep Guardiola een vrije trap langs Barça-goalie MarcAndré Ter Stegen.

Na ruim een uur spelen, was het een wonder dat er nog steeds 2-1 op het scorebord stond. Eerst schoot Andre Gomes namens FC Barcelona op de lat, waarna De Bruyne bijna direct daarna aan de andere kant van het veld met een laag schot de paal raakte. Even later viel de derde treffer van de avond dan toch. Na een flitsende aanval legde Sergio Agüero de bal - met de hand - terug op Gundogan, die van dichtbij niet twijfelde en binnenscho­ot.

Basel-Paris Saint Germain: 1-2, Ludogorets RazgradArs­enal: 2-3, BenficaDyn­amo Kyiv: 1-0 en Atletico Madrid-Rostov: 2-1.