Times of Suriname

Robbie Williams last van astma door spanning over nieuw album

-

Robbie Williams is erg zenuwachti­g nu zijn nieuwe album bijna verschijnt. De Britse zanger heeft door de zenuwen weer last van zijn astmatisch­e aandoening gekregen. “Ik ben nog steeds een vrij neurotisch persoon.

Nu mijn album bijna uitkomt (4 november), heb ik ineens weer last van astma. En van roos in mijn haar’’, vertelt de 42-jarige zanger in het “Maar gek genoeg is er ook een beetje opluchting: ik hoef niet meer per se de allergroot­ste te zijn. Ik ben 42 jaar en ik voel dat de wereld niet zo in mijn voordeel meer is geschapen als in de tijd dat ik de keizer was, die periode ongeveer vijf jaar na

Angels. Toen hoefde ik me nergens zorgen om te maken. Elke song die ik uitbracht werd goed ontvangen.” “De opluchting zit erin dat de bookmakers (wedkantore­n) inmiddels echt tegen me zijn. Drie tegen één dat het me niet lukt, zou ik zeggen. Daardoor heb ik het gevoel dat alles wat nu volgt een bonus is’’, vertelt de artiest. Over de weddenscha­ppen zegt hij: ‘’Op een nummer 1-album in Engeland durf ik nog wel te wedden. Maar dat het album internatio­naal net zo goed verkoopt als pakweg vijftien jaar geleden is dan weer onwaarschi­jnlijk.” Williams vertelt dat zijn werk nieuw nut heeft gekregen sinds hij vader is. “Mijn gezin heeft alles veranderd. Ik snap eigenlijk niet meer wat ik precies uitspookte in die jaren ervoor. De muziek voelde niet als een roeping en ook niet als een baan. Ik denk dat ik het deed omdat het me als kind aantrekkel­ijk leek een beroemd persoon te zijn. Uiteindeli­jk werd ik het.” De artiest vertelt dat hij zich vaak ellendig voelde. “Het gaf me geen voldoening. Sterker: het was het tegenoverg­estelde. Ik heb me vaak leeg gevoeld. Ik worstelde met mijn succes en leven.” Dit veranderde met de komst van zijn vrouw en kinderen. “Ineens heb ik door hoe het werkt: ik heb een baan die ervoor zorgt dat ik mijn gezin kan onderhoude­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname