Times of Suriname

Pfizer boekt meer omzet bij stabiele winstvormi­ng

-

NEW YORK - Pfizer heeft in het derde kwartaal een hogere omzet, terwijl de aangepaste winst stabiel bleef. Dit meldde de Amerikaans­e farmareus gistermidd­ag.

De verbeterde omzet was voor een deel te danken aan de bijdrage van Hospira, dat Pfizer in september vorig jaar overnam. Het concern uit New York gaf toen al aan te verwachten dat de overgenome­n activiteit­en in het eerste jaar na de afronding van de transactie direct zouden bijdragen aan de winst per aandeel. De omzet nam met 8 procent toe van 12.087 miljoen dollar naar 13.045 miljoen dollar. In het derde kwartaal bleef de aangepaste winst bleef liggen en kwam uit op ruim 3.726 miljoen dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst 2 procent hoger uit op jaarbasis op 0,61 dollar. De overgenome­n activiteit­en van Hospira droegen voor 1.129 miljoen dollar bij aan de opbrengste­n. Zonder Hospira steeg de omzet met 3 procent.

Onder de streep resteerde wel een lagere nettowinst van 1.320 miljard dollar, tegenover 2.130 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2015.

Pfizer verhoogde dinsdag de outlook voor de omzet voor heel het jaar en verwacht nu een omzet van 52 miljard tot 53 miljard dollar. Eerder ging Pfizer uit van minimaal 51 miljard dollar aan omzet. De outlook voor de aangepaste winst per aandeel ligt nu op 2,38 tot 2,43 dollar tegen 2,48 dollar in een eerdere verwachtin­g. De kosten voor research en developmen­t werd aangepast naar 7,8 miljard tot 8,1 miljard dollar. Eerder lag de range tussen 7,4 miljard en 7,8 miljard dollar.

Het aandeel noteerde in de elektronis­che handel in Amerika 1,0 procent lager op 31,40 dollar. (Beursduive­l/foto: ebusinessh­eadlines.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname