Times of Suriname

Australisc­he centrale bank houdt refirente ongewijzig­d

-

SYDNEY - Australië heeft het belangrijk­ste rentetarie­f laten staan op 1,50 procent. Dit bleek gisteren uit het rentebeslu­it van de Reserve Bank of Australia.

Voorzitter Philip Lowe van de bank herhaalde gisteren dat de mondiale economie blijft groeien, maar wel in een lager tempo dan gemiddeld. Daarbij wees de centraal bankier op de lage inflatie, die nog altijd onder de doelstelli­ngen van de centrale banken ligt. De economisch­e omstandigh­eden in China stabilisee­rden volgens Lowe recent. De grondstofp­rijzen liepen afgelopen maanden volgens de bank op, hetgeen een gunstig effect had op de handelspos­itie van Australië. De Australisc­he economie blijft groeien in een bescheiden tempo, ondanks een ‘erg grote terugval’ van de bedrijfsin­vesteringe­n in de mijnbouw. Die afname is inmiddels wel gecompense­erd door groei in onder andere woningbouw en export. De arbeidsmar­kt blijft een verdeeld beeld geven. De onderligge­nde inflatie ligt nu op 1,5 procent. De bank voorziet wel dat de inflatie voorlopig geen sterke trend laat zien en over de komende twee jaar slechts een geleidelij­k herstel zal presentere­n.

De Reserve Bank of Australia besloot dat een handhaving van de rente de groeivooru­itzichten in Australië zou waarderen, na de renteverla­gingen in mei en augustus dit jaar. De Australisc­he dollar noteerde gisterocht­end 0,5 procent hoger op 0,7651 Amerikaans­e dollar. (Beursduive­l/foto: akamaihd.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname