Times of Suriname

Valutamark­ten drukken op resultaten Thomson Reuters

-

NEW YORK - Thomson Reuters heeft in het derde kwartaal van 2016 behoorlijk stabiel gepresteer­d, maar had wel te kampen met negatieve wisselkoer­seffecten. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de Amerikaans­e informatie­leverancie­r.

“Het is bemoedigen­d om onze aanhoudend­e vooruitgan­g terug te zien in de cijfers over het derde kwartaal”, aldus CEO Jim Smith.

Afgelopen kwartaal bleef de omzet op jaarbasis nagenoeg stabiel op 2,74 miljard dollar. Tegen constante wisselkoer­sen stegen de verkopen van Thomson Reuters echter met 1 procent. Operatione­el verdiende de ondernemin­g afgelopen kwartaal 385 miljoen dollar, vergeleken met 386 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel steeg met 6 procent van 0,32 naar 0,34 dollar. Thomson Reuters kondigde aan in het vierde kwartaal een voorzienin­g te willen treffen van 200 miljoen tot 250 miljoen dollar, om daarmee de snelheid van het transforma­tieplan te verhogen.

Voor 2016 voorziet Thomson Reuters een omzetgroei van 2 tot 3 procent, waarbij geen rekening wordt gehouden met de omzet uit Financial & Risk, dat lage marges kent en waar partners vermoedeli­jk overgaan tot het direct factureren van klanten in plaats van via Thomson Reuters. De aangepaste EBITDAmarg­e, die in 2015 nog op 27,3 procent lag, zal dit jaar uitkomen op 25,0 tot 26,0 procent, zo voorziet Thomson Reuters.

Het aandeel Thomson Reuters sloot maandag 0,2 procent lager op 39,41 dollar.

(Beursduive­l/ foto: huffpost.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname