Times of Suriname

Emma onthult geheim op lang en gelukkig leven

-

Deze maand wordt de Italiaanse Emma Morano 117 jaar oud. Ze is de oudste mens ter wereld en de laatste nog levende persoon die in de negentiend­e eeuw geboren is. Maar wat is het geheim van haar lange leven? In een exclusief interview aan ter ere van haar 117e verjaardag, doet Morano haar geheim uit de doeken. “Ik eet twee rauwe eieren per dag. En koekjes”, klinkt het simpelweg. “Verder eet ik niet zoveel: ik heb namelijk geen tanden meer”, lacht ze. Een dokter had Morano ooit verteld dat het eten van twee rauwe eieren zou helpen tegen bloedarmoe­de. Dat is nooit wetenschap­pelijk bewezen, maar feit is dat Morano op dat dieet erg oud geworden is. De vrouw gelooft verder dat haar single status haar ook geholpen heeft om lang en gelukkig te leven. In de jaren dertig scheidde ze van haar toenmalige man en sindsdien is ze nooit meer hertrouwd. Het grootste nadeel van haar vergevorde­rde leeftijd lijkt Morano te vinden dat ze niet meer kan zingen: ze heeft nauwelijks nog een stem over. Op 29 november mag Emma Morano 117 kaarsjes uitblazen.

(Bron:Ad.nl/ Foto: Brabants Dagblad)

1931 - DuPont produceert als eerste synthetisc­h rubber. 2007 - Dag van de Fysische geografie. Shahrukh Khan (New Delhi, 2 november 1965) is een Indiaas acteur en filmproduc­ent. Khan brak door als acteur in 1988 in de reeks Fauji. In 1992 bewees hij zijn talent voor de bioscoop in de film Deewana. Hoewel Khan eerst romantisch­e helden belichaamd­e, speelde hij vervolgens vaker en vaker schurken. De veranderin­g van de slechterik terug naar de romantisch­e held lukte zonder problemen, hoewel dit in India heel ongebruike­lijk is. In de jaren 90 evolueerde hij met Kajol tot de droomman van India. Vandaag de dag leidt hij verscheide­ne productieb­edrijven (Dreamz Unlimited/Red Chillies) in Bombay en verschijnt hij op vele reclamebor­den, zoals dat van een colafabrik­ant en dat van een aanbieder van mobiele telefoons. Bekende films waarin hij gespeeld heeft zijn: Kuch Kuch Hota Hai (1997), Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001) en Dilwale (2015). (foto: wixstatic.com) Cornell Haynes (Austin, Texas, 2 november 1974) is een Amerikaans rapper en hiphoparti­est, beter bekend onder het pseudoniem Nelly. Samen met Kyjuan, Ali, Murphy Lee en zijn broer City Spud maakte hij deel uit van de band St. Lunatics, waarmee ze in 1997 een lokaal hitje (Gimmie What You Got) scoorden. Solo was Haynes echter succesvoll­er.

Hij maakte een aantal internatio­nale hits en goedverkop­ende albums. Hij wordt zelfs als ambassadeu­r van de ‘Southern Style Hiphop’ gezien. Enkele bekende liederen van Nelly zijn: Dilemma met Kelly Rowland en Hot in herre.

(foto: fxnewscall.com)

 ??  ?? AFP
AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname