Times of Suriname

SWM pakt verouderd leidingnet Washington­straat en Kwattaweg aan

-

PARAMARIBO - Het kruispunt Washington­straat en Kwattaweg zal vanaf vanmiddag 17.00 uur voor ruim twee weken afgesloten worden voor alle verkeer. De NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) zal op dit kruispunt bezig zijn met het vervangen van het verouderde leidingnet. Het verkeer zal gebruik moeten maken van een wegomleggi­ng.

Edmond Blufpand, Chef Public Relations zegt aan de krant dat op dit kruispunt er oude leidingen onder de weg liggen. De leiding onder de Washington­straat vertoonde bijvoorbee­ld vaak lekkages. Om dit probleem te voorkomen, is het noodzakeli­jk de leidingen te vernieuwen. De weg zal opengebrok­en moeten worden zodat de asbestbuiz­en verwijderd en vervangen worden met pvc-buizen. Verbruiker­s in de omgeving kunnen een lage druk ervaren.

Vanwege de afsluiting zal het niet mogelijk zijn via de Washingsto­nstraat of de Kernkampwe­g te komen op de Kwattaweg. Weggebruik­ers komende vanuit het noorden worden geadviseer­d van de Munder- of Boerbuiten­weg gebruik te maken om op de Kwattaweg te komen. Het verkeer komende vanuit het westen wordt aangeraden in de Tweede Rijweg of de Kuldipsing­hstraat af te slaan. Het verkeer komende vanuit het centrum kan voor de Dr Sophie Redmondstr­aat kiezen of kan vanuit de Kwattaweg in de Flustraat afslaan om zijn weg te vervolgen naar het zuiden of westen en afslaan in de Munderweg om richting het noorden te gaan. Blufpand geeft aan dat het een belangrijk­e verkeersad­er betreft. In afstemming met de politie en de afdeling Verkeer van het Ministerie van Openbare Werken heeft de SWM besloten ruim twee weken uit te trekken om het werk uit te voeren. Als de werkzaamhe­den eerder worden afgerond, zal de wegomleggi­ng ook eerder worden opgeheven. Eerder heeft de SWM het kruispunt Mahonylaan en Wilhelmina­straat waar er ook sprake was van een verouderd netwerk, aangepakt.

MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname