Times of Suriname

Mourinho ontneemt Schweinste­iger hoop op rentree

-

VOETBAL - Het feit dat Bastian Schweinste­iger weer meetraint met de A-selectie van Manchester United heeft volgens trainer José Mourinho niets te maken met een mogelijke rentree in het eerste elftal van de club. Op een persconfer­entie liet Mourinho doorscheme­ren dat het meetrainen van de 32-jarige Duitser gericht is op een vertrek.

“Als hij besluit te vertrekken, zal hij wedstrijdf­it zijn. Hij kan dan meteen in actie komen bij die club. Als hij blijft, is hij een optie”, aldus de Portugees. “Hij stelt zich elke dag profession­eel op en het is een menselijke, profession­ele beslissing om hem terug te brengen in het eerste elftal.”

Maandag trainde Schweinste­iger voor het eerst sinds de komst van Mourinho aan het begin van dit seizoen mee met de A-selectie. De Duitser, die onlangs na 121 interlands afscheid nam van de ‘Mannschaft’, kwam vorig seizoen onder Louis van Gaal ondanks enkele blessures nog regelmatig in actie, maar Mourinho serveerde hem al snel af. Hij traint voornameli­jk mee met het tweede elftal en werd ook niet op de officiële selectiefo­to van de club gezet. Britse media dachten bij Schweinste­igers rentree op het trainingsv­eld aan een mogelijke koerswijzi­ging van Mourinho, maar daar lijkt geen sprake van. Hij ziet de middenveld­er als een extra speler om genoeg man voor zijn trainingso­efeningen te hebben, zo sprak hij tijdens de persconfer­entie.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname