Times of Suriname

Betere resultaten voor Kendrion

-

ZEIST - De producent van elektromag­netische componente­n Kendrion heeft in het derde kwartaal iets meer omzet geboekt, met een hogere winst. Dat liet Kendrion gisteren weten.

De omzet lag 1 procent hoger dan een jaar eerder, op 110 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 9 procent steeg tot 4,9 miljoen euro. Kendrion gaf aan dat het kostenbesp­aringsprog­ramma versneld wordt uitgevoerd, wat zal leiden tot 5 miljoen euro aan besparinge­n in 2016. Eerder werd voor 4 miljoen aan besparinge­n gemikt in dit jaar. De kosten voor die herstructu­rering worden voor 2016 nu geraamd op 5 miljoen euro, terwijl eerder 4 miljoen was verwacht.

Over de eerste negen maanden van dit jaar werd een omzet in de boeken gezet van 335,5 miljoen euro, met een nettowinst van 15 miljoen euro.

Kendrion handhaaft zijn verwachtin­gen. Daarbij wordt gemikt op een autonome groei van gemiddeld 5 procent in de komende drie jaar en een verbeterin­g van de operatione­le winstmarge tot 10 procent aan het einde van 2018. De marge bedroeg in het derde kwartaal op 7,2 procent, tegen 6,5 procent een jaar eerder.

Topman Joep van Beurden gaf in een toelichtin­g tegen AFN aan dat een goede stap is gezet bij het besparings­programma en het verbeteren van de winstmarge. Het bedrijf blijft ook de komende tijd inzetten op verdere kostenverl­agingen. (De Telegraaf/foto: ifk2016.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname