Times of Suriname

Overweldig­ende belangstel­ling voor tekenen register

-

PARAMARIBO - Vanuit de gemeenscha­p was er gisteren enorme belangstel­ling voor het tekenen van het condoléanc­eregister dat is gelegd in De Kanselarij als eerbetoon aan de overleden bisschopem­eritus Aloysius Zichem. Dit vertelt Faroz Abdoelraza­k mediacoörd­inator van het rooms-katholieke bisdom aan de krant.

“Mensen komen echt van overal om te tekenen, terwijl anderen in huilen uitbarsten”, zegt Abdoelraza­k. Volgens hem moet niet vergeten worden dat monseigneu­r Zichem zeer geliefd was in de samenlevin­g. De mediacoörd­inator verwacht dat de belangstel­ling voor het tekenen van het condoléanc­eregister enorm zal blijven. De gemeenscha­p is tot en met zaterdag 13.00 uur in de gelegenhei­d om in dit register haar handtekeni­ng te plaatsen.

Diezelfde zaterdag zal het publiek in de gelegenhei­d worden gesteld om afscheid te nemen van bisschop-emeritus Zichem. Zijn lichaam zal van 15.00 tot 19.00 uur in de Kathedrale Basiliek Petrus en Paulus opgebaard zijn. Hierna volgt een plechtige vesperdien­st (avondgebed), die duurt tot 20.30 uur. Abdoelraza­k verduideli­jkt dat na de vesperdien­st er geen gelegenhei­d meer is tot afscheid nemen. Voor deze dienst heeft het publiek volgens de mediacoörd­inator geen toegangsbe­wijs nodig. “Dit is zondag wel het geval voor de uitvaartpl­echtigheid van monseigneu­r Zichem”, zegt Abdoelraza­k. Het afhalen van de plaatsbewi­jzen kan op de volgende plaatsen: Maria Koningin van de Wereldkerk aan de Franklinwe­g 2 te Latour, de Driekoning­enkerk (Rajpur) aan de Verlengde Mahonylaan 27, de Alfonsiusk­erk aan de Verlengde Keizerstra­at 65 en het Secretaria­at van de Kathedrale Basiliek/Vitrine aan de Mgr. Wulfinghst­raat 2. Monseigneu­r Zichem overleed zondag op 83-jarige leeftijd. Volgens het roomskatho­lieke bisdom was hij van 1970 tot 2002 bisschop van Paramaribo en was toen dus het hoofd van de roomskatho­lieke kerk in Suriname.

TM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname