Times of Suriname

Grote actie luchthaven Rotterdam

-

ROTTERDAM - De marechauss­ee was massaal aanwezig op en bij de luchthaven van Rotterdam. Er was sprake van een ‘groot onderzoek’. De politie meldt dat er een anonieme tip is binnengeko­men die wijst op een mogelijke dreiging op Rotterdam The Hague Airport.

Naar aanleiding van de tip hebben de Koninklijk­e Marechauss­ee en de politie direct een onderzoek naar deze melding ingesteld. De actie werd in gang gezet omdat het ‘stil alarm terrorisme was geactiveer­d’. De gemeente Rotterdam zal later met een verklaring komen. Er vindt overleg plaats tussen de burgemeest­er van Rotterdam, de Hoofdoffic­ier van Justitie en de Politieche­f over de te nemen maatregele­n. De Nationaal Coördinato­r Terrorisme­bestrijdin­g en Veiligheid (NCTV) zegt op de hoogte te zijn en houdt nauw contact met de betrokken partijen.

Er worden controles uitgevoerd op toegangswe­gen en daarnaast op de vliegveld zelf. Het vliegverke­er gaat vooralsnog gewoon door. De aangescher­pte controle op Rotterdam The Hague Airport van politie en marechauss­ee heeft nauwelijks effect op de dagelijkse gang van zaken op de luchthaven. Op een ingelaste persconfer­entie beklemtoon­de een woordvoerd­er van de marechauss­ee dat er voor passagiers geen enkele reden is de luchthaven te mijden. Het luchtverke­er liep donderdag geen enkele vertraging op door de maatregele­n.

Op en rond Schiphol werden eind juli en begin augustus extra veiligheid­smaatregel­en genomen in verband met ‘een signaal’ dat betrekking had op de luchthaven. Wat dat signaal is geweest, is nooit duidelijk gemaakt.

(De Telegraaf/ foto: i.fokzine.net)

 ??  ?? Onderzoek bij Rotterdam The Hague Airport.
Onderzoek bij Rotterdam The Hague Airport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname