Times of Suriname

PVV’ers demonstrer­en tegen strafeis

-

DEN HAAG - Meteen na de strafeis in de rechtszaak tegen Geert Wilders hebben PVV-Kamerleden daar in de Tweede Kamer tegen geproteste­erd.

Tijdens een debat over defensie kwamen ze de grote vergaderaa­l in lopen en ontrolden daar een spandoek waarop hun leider staat afgebeeld met een kruis over zijn mond. Ze maken zich zorgen over de beknotting van de vrijheid van meningsuit­ing. “De vrijheid van meningsuit­ing is hier in het geding, voor ons allemaal”, aldus PVVKamerli­d Barry Madlener. “Ook willen we hiermee aangeven dat we achter onze fractievoo­rzitter staan.” Madlener wilde niet op de reden voor de strafeis ingaan. Cameramann­en en fotografen stonden al klaar om het tafereel te registrere­n - ze waren getipt door de PVV. Kamervoorz­itter Arib was niet gediend van het protest demonstrat­ies in de zaal zijn verboden. Ze liet bodes een einde maken aan de actie. Al met al duurde het protest nog geen minuut.

Op internet werd meteen een actie gestart om Wilders te ondersteun­en. Sympatisan­ten kunnen een petitie onderteken­en: “Wij willen onze afschuw uitspreken over deze schaamtelo­ze poging een gekozen politicus te intimidere­n en daarmee zijn gehele achterban monddood te maken.” De onderteken­aars verzoeken de Tweede Kamer dit soort processen onmogelijk te maken.

(De Telegraaf/ foto: AD)

 ??  ?? De PVV-fractie protesteer­de gistermidd­ag in de Kamer tegen de eis.
De PVV-fractie protesteer­de gistermidd­ag in de Kamer tegen de eis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname