Times of Suriname

Bayern in afwachting van ongehoorza­me Vidal

-

VOETBAL - Karl-Heinz Rummenigge had het nog zo gezegd, maar de waarschuwi­ngen van de voorzitter van Bayern München waren aan dovemansor­en gericht. Arturo Vidal speelde dinsdag mee met Chili tegen Uruguay (3-1) en dreigt nu de kraker van komende zaterdag tegen Borussia Dortmund te missen.

Rummenigge trok vorige week al aan de bel nadat Vidal tijdens het WK-kwalificat­ieduel met Colombia (0-0) met een van pijn vetrokken gezicht op het veld lag. “Bayern maakt zich grote zorgen om de gezondheid van Vidal”, zei de oudinterna­tional in gesprek met Bild. ‘We doen een beroep op de Chileense bond om verstandig om te springen met de situatie. De gezondheid van de speler moet op de eerste plaats staan.’

Ondanks de fysieke klachten die Vidal overhield aan het duel met Colombia stond de 29-jarige middenveld­er ook dinsdagavo­nd tegen Uruguay weer aan de aftrap, zoals hij zelf al had aangekondi­gd. “Ik ga tegen Uruguay spelen, ongeacht wat de situatie is. Ik moet en zal spelen. We hebben de drie punten nodig”, zei de sterspeler van Chili, om vervolgens al na 58 minuten het veld te verlaten. De punten gingen inderdaad naar de kampioen van Zuid-Amerika, maar Bayern zit met de gebakken peren. Volgens Duitse media meldt Vidal zich donderdag in München met een bovenbeenb­lessure en is zijn inzetbaarh­eid in het belangrijk­e competitie­duel met Dortmund zeer twijfelach­tig. Als onderzoek uitwijst dat dit inderdaad het geval is, zal Rummenigge ongetwijfe­ld not amused zijn dat Vidal zijn adviezen in de wind sloeg. Eerder deze interlandp­eriode zag Bayern-trainer Carlo Ancelotti Kingsley Coman al met een zware enkel- en knieblessu­re terugkeren uit het Franse trainingsk­amp. De twintigjar­ige vleugelspi­ts kan daardoor pas na de winterstop weer in actie komen. (VI)

 ??  ?? Arturo Vidal dreigt nu de kraker tegen Borussia Dortmund te missen. (Foto: VZ)
Arturo Vidal dreigt nu de kraker tegen Borussia Dortmund te missen. (Foto: VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname